Af Ritzau - 25/08-16 14:57

Pind: Spredning af IS-propaganda skal koste op til seks årPind: Spredning af IS-propaganda skal koste op til seks år

Regeringen vil lave en ændring af terrorparagraffen for at forhindre spredningen af propaganda.

Det skal koste op til seks års fængsel, hvis man deler propaganda på internettet fra eksempelvis den militante bevægelse Islamisk Stat.

Det siger justitsminister Søren Pind (V).

- Ekstremisters og terroristers brug af internet og sociale medier er i rekrutteringsøjemed eksploderet de seneste år, og der er derfor et akut behov for at udfordre ekstremisternes spillerum på internettet, siger Søren Pind ifølge regeringens hjemmeside.

Helt konkret vil regeringen ændre straffelovens terrorparagraf, så det fremover bliver strafbart alene at dele terrorpropaganda.

I dag kan man straffes for at billige terror eller fremme terrorvirksomhed, men en ændring skal gøre det nemmere at retsforfølge dem, der udbreder terrorpropaganda, mener regeringen.

De regler, der er nu, er skrevet i en tid før internettet. Derfor har det været for nemt at sprede propaganda, fremhæver justitsministeren.

Ekstremister og terroristers brug af internet og sociale medier er ifølge Politiets Efterretningstjeneste eksploderet inden for de seneste år.

På spørgsmålet om, hvorvidt forslaget indskrænker ytringsfriheden, svarer justitsministeren:

- På sæt og vis indskrænker det terroristers mulighed for at sprede terrorpropaganda. Så kan man definere det, som man vil. Hvis man anerkender, at man er i krig, så må man også anerkende, at fjendens propaganda ikke skal have frit løb iblandt os, siger han til DR Nyheder.

De seneste år har der været eksempler på retssager om netop ytringer på internettet og flere er blevet straffet for det.

Blandt andre er den meget omtalte Said Mansour blevet dømt efter terrorparagraffen for en række opslag på Facebook. Retten vurderede, at han fremmede terrorvirksomhed.

Herudover har der været flere domme efter straffelovens paragraf 136, som handler om offentligt at billige en begået terrorhandling.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Filmede sit døende offer: Willy får...
bt.dk
Fie og Caroline i vild bitchfight: Nu...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx