Af Ritzau - 10/11-16 20:34

Amnesty: Irakere i uniform dræber landsbyboereAmnesty: Irakere i uniform dræber landsbyboere

Menneskerettighedsgruppen har bedt den irakiske regering undersøge drab, som blev begået af mænd i uniformer.

Irakere i uniform foretog summariske henrettelser af seks landsbyboere syd for Mosul under deres offensiv mod Islamisk Stat i den irakiske storby.

Det siger Amnesty International ifølge nyhedsbureauet AFP.

Menneskerettighedsgruppen har bedt den irakiske regering undersøge drabene, som blev begået af mænd i det føderale politis uniformer.

Amnesty siger, at fire af ofrene - deriblandt en dreng på 16 år - havde overgivet sig til mændene i politiuniformer og havde vinket med hvide flag.

De havde også holdt op i deres skjorter for at vise, at de ikke bar selvmordsbælter.

De blev bragt ud i ørkenen og brutalt slået, mens en fik sat ild til sit skæg. Tre af mændene blev derefter skudt og dræbt.

Amnesty har lignende rapporter om tre andre drab i sidste halvdel af oktober.

Gruppen siger, at de irakiske styrker øjensynligt troede, at de stod over for folk fra Islamisk Stat, men at de summariske henrettelser under alle omstændigheder er forkerte.

- Mænd i føderale politiuniformer gennemførte adskillige bortførelser og derefter overlagte drab med koldt blod i landsbyer syd for Mosul, siger Lynn Maalouf, som er med i ledelsen af Amnesty Internationals regionale kontor i Beirut.

Omkring 100 civile blev for få dage siden fundet dræbt og halshugget i en massegrav i en landsby 30 kilometer syd for Mosul.

- Irakiske styrker fandt 100 lig af borgere med deres hoveder skåret af, oplyste det irakiske militærs fælleskommando i weekenden.

- Bander af IS-militante begår fortsat forbrydelser mod vort folk, hedder det videre i meddelelsen, rapporterer tv-stationen CNN.

FN advarede for to uger siden om, at den militante gruppe tilsyneladende havde dræbt snesevis af civile, siden irakiske styrker i midten af oktober indledte en offensiv for at genvinde kontrollen over Mosul.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx