Af Ritzau - 29/01-17 20:11

Syriens militær erobrer vigtige vandkilder ved DamaskusSyriens militær erobrer vigtige vandkilder ved Damaskus

Syriske styrker siger, at de har erobret vandkilder for millioner af indbyggere i landets hovedstad.

Syriske regeringsstyrker siger, at de har generobret kontrollen over den strategisk vigtige Barada-dal, som er vandkilde for millioner af indbyggere i hovedstaden Damaskus.

- Vores væbnede styrker har fuldført deres opgave og har genoprettet sikkerhed og stabilitet i Wadi Barada-regionen, hedder det i en erklæring fra regeringshæren bragt på det statslige tv.

Flere andre kilder, deriblandt overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, bekræfter, at militæret også har tilbageerobret Ain al-Fijeh-vandløbene og den vigtige pumpestation i området.

Det sker efter hårde kampe mellem syriske regeringsstyrker og lokale oprørere i Barada-dalen i de seneste uger. Parterne har nu indgået en våbenhvileaftale.

Aftalen indebærer, at oprørerne kan forblive i området, hvis de nedlægger deres våben. Ellers kan de rejse tilbage til Idlib-provinsen, som i stort omfang kontrolleres af andre oprørsgruppe, hedder det.

Ifølge den syriske tv-station Al-Ikhbariya forlod fire busser med 160 oprørere og familiemedlemmerne Barada-dalen søndag. De havde kurs mod Idlib-provinsen.

Omkring 5,5 millioner indbyggere i Damaskus har været uden tilstrækkeligt vand siden december på grund af kampe i Barada-dalen.

Ifølge Unicef har børn i Damaskus ofte stået i kø i timevis i frostgrader og ventet på vand, og vandmanglen har medført, at det har været vanskeligere at forhindre sygdomme i at sprede sig blandt krigsofrene.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Smidt ud af OL! Ny doping-skandale...
bt.dk
FCK-anfører gjort til grin af...
bt.dk
Landsholdet skal finde nyt tøj: Dansk...
bt.dk
Øksemand fængslet: Grinede flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx