Af Ritzau - 13/10-16 08:09; Opdateret: 13/10-16 09:30

Svensk og norsk statsudsalg tynger SAS-aktienSvensk og norsk statsudsalg tynger SAS-aktien

Sverige og Norge har sendt 23 millioner SAS-aktier på markedet med rabat. Det får kursen til at dykke.

storybild

SAS-aktierne falder på børsen, efter at Sverige og Norge har solgt ud. Den danske stat har ifølge Finansministeriet ikke planer om at sælge. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Johan Nilsson)

Det koster dyrt for SAS' aktionærer, at den svenske og den norske stat har bestemt sig for at sælge ud af deres aktier i det skandinaviske flyselskab.

Aktiekursen falder 5,5 procent til 12 kroner torsdag morgen på børsen i København, efter at det sent onsdag blev meddelt, at de to landes regeringer satte 19 millioner aktier til salg.

Det udsalg blev torsdag morgen øget til 23 millioner aktier. Begrundelsen for ligefrem at øge antallet af udbudte aktier var ifølge en pressemeddelelse, at der havde været stor efterspørgsel.

Efterspørgslen har dog ikke forhindret, at aktierne blev solgt med rabat. 15,50 svenske kroner lød salgsprisen, og det svarer ifølge Ritzau Finans til en rabat på 5,5 procent i forhold til kursen på den svenske børs.

De 23 millioner aktier svarer til cirka syv procent af aktierne i selskabet.

Sverige ejede før salget 21,3 procent af aktierne i det skandinaviske flyselskab. Norge ejede 14,2 procent, og det samme gør Danmark.

Den danske regering har ingen planer om at sælge ud af sine SAS-aktier, meddelte Finansministeriet onsdag aften.

De oprindelige stiftere af SAS - Sverige, Norge, Danmark og den svenske Wallenberg-familie - vil ifølge Ritzau Finans fortsat sidde på aktiemajoriteten i flyselskabet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx