26/01-16 13:06

Sveriges statsminister besøgte scene for knivmordSveriges statsminister besøgte scene for knivmord

Sveriges statsminister Stefan Löfven besøgte mandag aften det asylcenter, hvor en medarbejder blev myrdet.

Det har vækket stor opsigt i Sverige, at en medarbejder, på et hjem for unge asylansøgere, mandag blev stukket ned og senere døde.

Samme dag rejste landets statsminister Stefan Löfven rejst til centret for at udtrykke sympati, skriver Aftonbladet.

Tidligt mandag morgen stak en 15-årig beboer på et flygtningecenter for uledsagede børn og unge nær Göteborg en 22-årig medarbejder ned. Det skete, mens hun var alene på centret.

Sagen fik statsminister Stefan Löfven til at aflyse alle aftaler og flyve til Göteborg, hvor han besøgte centret, der ligger i den lille by Mölndal.

- Jeg vil være på stedet for at få mere information. Men også for at vise min og det svenske folks empati, sagde Stefan Löfven, der brugte aftenen på at mødes med politi, kommunen og Red Barnet.

- Det er med stor sorg, jeg har taget imod nyheden om, at en 22-årig er gået bort. Det er en tragedie, sagde han yderligere ifølge Aftonbladet.

Oven på tragedien har der været rejst spørgsmålstegn omring sikkerheden ved, at lade medarbejdere være alene på arbejde på et center som det i Mölndal.

- Jeg ved, at der både bliver arbejdet alene og i par. Det kommer an på, hvilket center, der er tale om. Men det er almindelige teenagere, der bor hos os, sagde Staffan Alexandersson, en del af ledelsen af centret, til det svenske medie Expressen.

Centret har været inspiceret af myndigheden IVO, Institutionen for pleje og omsorg, der ikke fandt nogen uregelmæssigheder ifølge avisen.

Den lokale kommune mener heller ikke, at der kunne være gjort noget anderledes.

- Vi har vores organisation, og den føler jeg mig meget tryk ved. Jeg er stolt og glad over, hvordan Mölndal har ageret i dette her spørgsmål. Vi har taget imod rigtigt mange flygtninge og har gjort det på bedste vis, siger talsmand for kommunen Marie Östh Karlsson til Aftonbladet.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx