Af Ritzau - 27/10-16 09:46

Bankekspert forudser Swipps snarlige død efter bankflugtBankekspert forudser Swipps snarlige død efter bankflugt

Swipp er et færdigt kapitel, efter de største banker har forladt samarbejdet om mobilbetalingsløsningen.

Først trak Nordea en streg i sandet, og torsdag er det Jyske Bank, der opgiver samarbejdet om mobilbetalings-løsningen Swipp.

Det er en beslutning, der endeligt afliver den oprindelige fælles betalingsløsning, mener Lars Krull, der er bankekspert og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet.

- Jeg er helt overbevist om, at de resterende banker forlader Swipp hurtigst muligt. Selvfølgelig er Swipp færdig, siger han.

Ifølge bankeksperten, er det mobilløsningen fra Danske Bank, MobilePay, der ender som den foreløbige vinder på markedet for mobile betalingsløsninger.

- De resterende banker forlader Swipp hurtigst muligt. MobilePay er blevet åbent, så enhver dansk bank kan deltage.

- Kunderne har valgt for dem, og jeg er sikker på, at de følger kundernes valg, siger han og refererer til, at MobilePay er løsningen med langt flest danske brugere.

De øvrige store bankers beslutning om at vende deres tidligere fælles samarbejde om Swipp ryggen, betyder også et farvel til store investeringer.

Ifølge tal fra Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans har det kostet 150 millioner kroner alene i år at køre og udvikle Swipp. Beregningen baserer sig på flere interview med anonyme kilder.

Til trods for de tabte penge ser Lars Krull det dog som en fornuftig løsning at droppe Swipp, hvis bankerne i stedet samler sig om løsninger som Danske Banks MobilePay, der har 3,2 millioner danske brugere.

- Forretningsmæssigt er det en god idé, at danske banker samler sig om ét eller to systemer, siger Lars Krull og refererer til MobilePay samt det fremtidige mobile dankort, der er på trapperne.

- Vi skal huske på, at der er andre, der er interesserede i det mobile betalingsmarked. For eksempel Apple Pay. Det er vigtigt, at vi har omkostningseffektive allerede indførte systemer, før de kommer, siger han med henvisning til kommende internationale mobilbetalingsløsninger.

Nordea har tilkendegivet, at de vil samarbejde med Mobile Pay i fremtiden. Det er uvist, om Jyske Bank vil gøre det samme.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx