Af Ritzau - 28/10-16 07:44; Opdateret: 28/10-16 07:57

Novo sænker sit mål for de fremtidige overskudNovo sænker sit mål for de fremtidige overskud

Novos ambitionsniveau sænkes. Fremover forventer selskabet kun at hæve overskuddet med fem procent årligt.

Novo Nordisk har hidtil haft en ambition om, at overskuddet skulle vokse med ti procent om året.

Men blandt andet på grund af vanskelige markedsforhold i USA, hvor medicinpriserne er under pres, nedjusterer medicinalvirksomheden sin forventning til resultatvæksten.

Den kommer fremover til at lyde på det halve, altså fem procent årligt. Det fremgår af regnskabet for årets første tre kvartaler, som er offentliggjort fredag.

- Vi har revurderet vores langsigtede mål for væksten i resultat af primær drift og vores forsknings- og udviklingsstrategi i lyset af den udfordrende markedssituation i USA, siger administrerende direktør Lars Rebien Sørensen i regnskabet.

- Vi er derfor i gang med at reducere vores globale omkostningsbase og må desværre sige farvel til nogle af vores dygtige medarbejdere, siger han.

Novo Nordisk har i årets første ni måneder opnået en stigning i salget på seks procent målt i lokale valutaer. Og salget i USA er isoleret set også steget med seks procent.

I forbindelse med regnskabet justeres forventningerne til omsætningsvæksten i 2016 og til det primære resultat en smule.

Resultatet af den primære drift i de tre første kvartaler steg med syv procent. Men det skyldes blandt andet salget af it-selskabet NNIT.

Justerer man for ekstraordinære poster, er resultatet af den primære drift faldet med én procent. Det udgør for perioden 37,2 milliarder kroner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx