Af Ritzau - 06/10-16 10:52; Opdateret: 06/10-16 11:39

Thulesen ønsker boligaftale uafhængig af 2025-planThulesen ønsker boligaftale uafhængig af 2025-plan

Thulesen mener, at partierne bør indgå en aftale om boligskatten for at skabe ro. Uafhængigt af 2025-planen.

storybild

Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, her ved Folketingets åbning den 4. oktober 2016. (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen)

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, ønsker ro om boligskatterne nu.

Derfor opfordrer han i åbningsdebatten regeringen og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, til at indgå i forhandlinger om boligskatten - uden at kæde det sammen med 2025-planen.

- Vi opfordrer til, at man deler helhedsplanen op i enkeltheder. Hvorfor lade det hele falde på gulvet, hvis man kan få aftaler om eksempelvis boligskat, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han henviser dermed til de store uenigheder om regeringens helhedsplan. Den indeholder forslag om topskattelettelser og højere pensionsalder, som både møder kritik i rød og blå blok.

Men boligskatten bør man kunne blive enige om for sig, mener Thulesen Dahl.

- Dansk Folkeparti er meget optaget af, at vi får taget hul på et efterår med nogle aftaler til gavn for danskerne.

- Og når diskussionen om boligbeskatningen nu er kommet ud af busken, så er vi meget interesserede i at forhandle om det alene, så vi kan skabe tryghed for boligejerne, siger Thulesen Dahl.

Han henviser til, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) onsdag fremlagde regeringens bud på, hvordan boligskatten skal indrettes. Dermed kan forhandlingerne principielt gå i gang.

Men spørgsmålet er, om regeringen og Socialdemokratiet vil insistere på, at de partier, der går med i en aftale om boligskatten, også skal være med i en aftale om 2025-planen. Det er nemlig her, pengene skal findes.

Mette Frederiksen siger:

- Vi kan sagtens gå i gang med forhandlingerne. Jeg tror i hvert fald, at det er vigtigt, vi gør det.

- Med det, der er lagt frem nu, er der risiko for, at boligmarkedet går i stå. At der skabes usikkerhed for boligejerne. Derfor er det vigtigt, at vi ret hurtigt kommer væk fra kun at diskutere det i offentligheden og til at diskutere det i forhandlingslokalet, siger hun.

Mette Frederiksen kalder det ligesom statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) en "bunden opgave" at sikre et nyt system for ejendomsvurderinger.

- Men jeg vil godt tilføje, at tingene skal ses i en helhed. Boligbeskatningen hænger uløseligt sammen med, hvad der i øvrigt må ske på skatteområdet. Men den tid den glæde - eller sorg.

- Lad os endelig komme i gang med at løse denne bundne opgave, siger Mette Frederiksen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx