Af Ritzau - 06/10-16 15:28

Studerende fanger rekordlang laks - men misser rekordStuderende fanger rekordlang laks - men misser rekord

En 141 centimeter lang fisk kommer ikke i rekordbøgerne. Fiskeren fik ikke vejet den, før han slap den fri.

En 23-årig studerende fangede onsdag Danmarkshistoriens måske længste laks i Storå. Men fordi den ikke blev vejet, før den blev sluppet fri, kommer den ikke i rekordbøgerne.

Simon Kastrup Shimizu læser til dagligt til bygningskonstruktør i Holstebro, men onsdag havde han taget en fridag

- Der var noget inde i mig, der sagde, at i dag ville jeg fange en laks. Så jeg måtte bare afsted til åen, fortæller han i en pressemeddelelse fra Danmarks Sportsfiskerforbund.

Selv om formiddagens fiskeri efterlod den studerende med tomme hænder, da han drog hjem, vendte han tilbage op ad eftermiddagen.

Her hev han en 141 centimeter lang laks op af vandet. Det er seks centimeter længere end en fisk fra 1954, der har rekorden som Danmarkshistoriens største.

- Det er svært at forklare, men jeg havde en klar fornemmelse af, at jeg ville få noget på krogen, og det skulle jo vise sig at holde stik, siger Simon Kastrup Shimizu.

Laksen kommer dog ikke til at slå rekorden for største laks. Den 23-årige studerende fangede fisken, målte den, tog et billede og satte den ud i vandet igen.

Men rekorden for Danmarkshistoriens største laks opgøres i vægt. Og da fisken ikke blevet vejet, kommer den ikke i rekordbøgerne.

Det forklarer Gorm Siiger, der er medlem af udvalget, der beslutter om fisken skal på de officielle rekorder, til Dagbladet Holstebro-Struer.

Ifølge Kaare Manniche Ebert, der er fiskebiolog hos Danmarks Sportsfiskerforbund, er onsdagens fangst ikke desto mindre et symptom på en positiv udvikling.

For 15-20 år siden var laksefangster i Danmark utroligt sjældne. Det er ifølge fiskebiologen markant anderledes i dag.

- At det kan lade sig gøre at få en laks i denne kaliber, skyldes en vellykket natur- og fiskeriforvaltning og ikke mindst en mangeårig indsats fra kommune og især de lokale sportsfiskere, der har arbejdet for at skabe de bedst mulige forhold i åerne, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx