Af Ritzau - 12/08-16 16:17

Alliance sætter offensiv ind mod IS i det nordlige SyrienAlliance sætter offensiv ind mod IS i det nordlige Syrien

Ifølge kurdisk-arabisk alliance er den strategisk vigtige by Manbij i Syrien tæt på at være erobret fra IS.

Amerikansk-støttede styrker, som kæmper mod Islamisk Stat i det nordlige Syrien, oplyser, at de har indledt en slutoffensiv, som helt skal fordrive jihadisterne fra den strategisk vigtige by Manbij.

Den kurdisk-arabiske alliance SDF, som får luftstøtte af den amerikanskledede alliance, meddelte i sidste uge, at den havde vundet kontrol over næsten hele Manbij.

- Fredagens angreb er den sidste operation og det sidste angreb, siger SDF.

Omkring 100 bevæbnede jihadister fra IS befinder sig i byens centrum og bruger civile som menneskelige skjolde. Flere civile er blevet dræbt, når de har forsøgt at flygte, siger SDF's talsmand.

SDF-offensiven i området blev indledt i slutningen af maj og førte til, at de amerikansk- støttede styrker hurtigt vandt kontrol over landsbyer rundt om Manbij.

Oprørerne i Syriens Demokratiske Styrker (SDF) omfatter den magtfulde kurdiske YPG-milits og arabiske krigere. De støttes også af amerikanske specialstyrker, som vil tvinge Islamisk Stat væk fra den sidste del af den syrisk-tyrkiske grænse.

Byen er ifølge amerikanske militærkilder en af ekstremisternes sidste kanaler, hvorfra der bliver fragtet mandskab og udstyr fra Tyrkiet til Syrien.

USA sagde i juni, at op mod 40.000 civile var underlagt Islamisk Stat i Manbij.

De kurdiske styrker, som spiller en hovedrolle i bekæmpelsen af Islamisk Stat, er kilde til diplomatiske spændinger mellem Tyrkiet og den USA-ledede koalition mod IS.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx