Af Ritzau - 27/04-16 15:19; Opdateret: 27/04-16 15:49

Østrig forbereder sig på indvandring med hegn til ItalienØstrig forbereder sig på indvandring med hegn til Italien

Bekymring over flygtningestrøm får Østrig til at planlægge et hegn ved Brennerpasset, siger politichef.

Østrig har planer om at styrke landets grænse til Italien, hvor østrigerne vil opføre 400 meter hegn ved Brennerpasset, siger politichefen i provinsen Tyrol.

Opførelsen af hegnet afhænger af Italiens vilje til samarbejde, siger politichef Helmut Tomac på et pressemøde onsdag ifølge avisen Tiroler Tageszeitung.

Og den er ikke stor, altså samarbejdsviljen, hvis man skal tage en melding fra den italienske premierminister, Matteo Renzi, for pålydende.

Han skriver i et nyhedsbrev onsdag, at det er i strid med fælles regler og al logik.

- Muligheden for at lukke Brennerpasset går helt åbenlyst imod de europæiske regler. Det er også i strid med historien, al logik og fremtiden, skriver Renzi ifølge nyhedsbureauet dpa.

Arbejdet med at styrke grænsen er dog allerede indledt, så de østrigske myndigheder kan være klar, hvis der pludselig skulle komme mange flygtninge og migranter fra syd.

En talsmand for politiet i Tyrol kan ikke umiddelbart over for nyhedsbureauet Reuters bekræfte oplysningen fra politichefen.

Efter at balkanruten effektivt er lukket, er der i nogle EU-lande bekymring over, om migranter og flygtninge vil søge andre veje til Europa.

Før balkanruten blev den mest anvendte vej mod EU, søgte flertallet af mennesker over Middelhavet til de italienske kyster.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-klubber høster...
bt.dk
Casper satte vild rekord over...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx