Af Ritzau - 11/09-16 13:27; Opdateret: 11/09-16 17:08

Styrtregn har ødelagt titusinder af huse i NordkoreaStyrtregn har ødelagt titusinder af huse i Nordkorea

44.000 er gjort hjemløse langs floden Tumen, skriver nordkoreanske medier efter voldsom regn i landet.

Omfattende oversvømmelser har forvoldt store skader på titusindvis af huse i det nordøstlige Nordkorea. Landet er ramt af de værste regnskyl i årtier.

De statslige medier opfordrer både soldater og civile til at bidrage i en fælles nødindsats for ofrene.

Det statslige nyhedsbureau i landet giver hverken oplysninger om dræbte eller kvæstede. Der er heller ingen præcise informationer om ødelæggelserne.

En FN-rapport fra sidste uge siger med henvisning til data fra regimet i den nordkoreanske hovedstad, Pyongyang, at 60 mennesker er omkommet. Over 44.000 er blevet gjort hjemløse langs floden Tumen, som delvist markerer grænsen til Kina og Rusland.

Titusindvis af hjem og offentlige bygninger er faldet sammen. Jernbaner, veje, elforsyninger og landbrugsområder er enten blevet ødelagt, eller står under vand.

Det fremgår af medierapporterne, som henviser til oplysninger fra det regerende arbejderpartis centralkomité.

- Folk i den nordlige provins Hamgyong gennemgår store trængsler, hedder det.

Menneskerettighedsgrupper har fordømt kampagnerne for mobilisering af hjælpearbejdere som en form for tvangsarbejde eller som øvelser i politisk tvang.

Men i de nordkoreanske medier hedder det, at hele befolkningen er gået på gaden i en fælles kamp for genopbygning af katastrofeområderne.

Det forarmede Nordkorea er meget sårbart over for naturkatastrofer - navnlig oversvømmelser. Mindst 169 mennesker omkom ved oversvømmelser i 2012.

FN's fødevareorgan advarede i april, om at Nordkoreas kroniske mangel på fødevarer frygtes at blive forværret i år. De fleste hjem har for lidt mad, hedder det.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx