Af Ritzau - 11/03-17 12:14

Tiltale: Polak røvede og stjal fra beboere i ældreboligerTiltale: Polak røvede og stjal fra beboere i ældreboliger

En 21-årig er anklaget for at holde en 73-årig kvinde fast i sit eget hjem, så han kunne tage hendes halskæde.

Tre hjemmerøverier, 15 tricktyverier og syv forsøg på tyveri.

Sådan lyder et omfattende anklageskrift mod en 21-årig polsk mand, der skal have begået røverierne og tyverierne mod ældre borgere.

De tre hjemmerøverier foregik ifølge anklagen i Vissenbjerg, Vordingborg og Rødby i sommeren 2015, mens han begik tyverierne mod ældre i store dele landet i 2014 og 2015.

Ved røveriet i Vissenbjerg, der fandt sted 9. august, skal den tiltalte sammen med en 26-årig polsk mand have trængt ind i en 73-årig kvindes ældrebolig.

Her holdt de den stærkt fysisk handikappede beboer fast, mens de fjernede en guldhalskæde til en værdi af 12.000 kroner fra hendes hals, lyder anklagen.

Medgerningsmanden blev i maj sidste år dømt for sin medvirken i røveriet.

De to andre hjemmerøverier blev ifølge anklagen begået sammen med en ukendt medgerningsmand. Her var ofrene en 94-årig kvinde og en 82-årig kvinde.

Hos den 82-årige skal de to mænd have stjålet kvindens halskæde ved at bruge en kniv til at fjerne kæden fra hendes hals.

Ved det tredje røveri i Vordingborg skal mændene også have forsøgt at stjæle kvindens halskæde, men det mislykkedes. De stjal dog ifølge anklageskriftet 400 kroner fra hendes pung.

Hvis den 21-årige mand dømmes for hjemmerøveri, er straffen på mindst fem års fængsel. Desuden kræver anklageren ham udvist for bestandigt.

Foruden hjemmerøverierne er den 21-årige polak også tiltalt for at have medvirket til en serie af tricktyverier i sommeren 2015, hvor ofrene ligeledes var borgere oppe i alderen.

I flere af tilfældene foregik tricktyverierne sammen med den 26-årige polak. Ifølge anklageskriftet opsøgte de to mænd en lang række ældre, der boede i ældreboliger.

Under påskud af at ville sælge billeder og postkort afledte mændene de ældre borgeres opmærksomhed, så de kunne stjæle kontanter og smykker, lyder anklagen.

Sagen bliver behandlet i Retten i Odense i maj og juni. Der er afsat 12 dage til sagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx