Af Ritzau - 21/10-16 23:37; Opdateret: 22/10-16 08:28

Ansatte i psykiatrien vil gøre op med håbløs skemastyringAnsatte i psykiatrien vil gøre op med håbløs skemastyring

Psykologer, læger og sygeplejersker efterlyser mere fokus på effekt for patienter frem for ansattes aktivitet.

storybild

PLUS-historie. Personale på sygehuset i Nykøbing Falster har under retssag fortalt om travlhed og procedurer, der i yderste konsekvens kan have fatale følger for patienterne. (se Ritzau historie 121500) RB PLUS Endelig hjælp mod "Kaptajn Voms sygdom". Ritzau 30/12 2015 15.17.- - Den voldsomt smertefulde og nedgjorde sygdom urinsyregigt kan kureres helt med de rette doser medicin. I dag får højst hver fjerde patient den rette behandling. // PLUS-historie. Patientforeninger og sundhedspersonale står sammen og kræver en plan mod de voksende problemer med overbelægning på landets sygehusgange. (se Ritzau historie 061815) PLUS-historie. Det fyger med løfter om milliarder til kræftpatienter og andre syge i valgkampen. Både S og V har sundhed højt på listen, og der er ikke stor forskel på målene. (se Ritzau historie Hovedstaden døjer med overfyldte hospitaler BV.: Bispebjerg Hospitals akut medicinske afdeling - til historie om overbelægning på hospitaler. Sygeplejerske Hanne Helleskov Nygaard tager patient John Møhl's blodtryk.. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2016) (Billede: Søren Bidstrup)

Det går hårdt ud over behandlingen af psykisk syge børn og unge, at ansatte i psykiatrien skal krydse ydelser af i et skema i stedet for at fokusere på at gøre barnet raskt.

Det mener både Yngre Læger, Dansk Psykologforening og Dansk Sygeplejeråd. I Information retter de skarp kritik mod den såkaldte ydelsesstyring i børne- og ungepsykiatrien.

- Problemet med ydelsesstyring er, at man får ødelagt meget af det gode arbejde og ikke forbedret de ting, der ikke fungerer, siger Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykologforening, til Information.

Konsekvensen af systemets fokus på ydelser er ifølge kritikerne, at de svageste patienter lades i stikken. Samtidig bliver den bedste behandling fravalgt.

Det fører til fejlbehandling, genindlæggelser og forværring af patientens tilstand.

Blandt andet bliver børn taget med til samtaler med forældre, selv om barnet ville have bedst af ikke at være til stede. Det skyldes ifølge avisen, at mødet ikke kan registreres som en ydelse, hvis barnet ikke til stede.

Det er et eksempel på, at politik og stram økonomi spænder ben for fagligheden. Det mener Camilla Rathcke, der er formand for Yngre Læger.

- Det er fuldstændig håbløst, hvis forvaltningen af udredningsgarantien og styringen efter ydelser betyder, at det ikke tæller at tale med forældre, skole og kommune, når psykiaterens arbejde i denne sammenhæng er at få belyst barnets tilstand via andre kilder, siger hun til avisen.

Formand for Danske Regioner Bent Hansen afviser kritikken. Han henviser til, at han ikke har set opgørelser, som viser, at kvaliteten er blevet dårligere.

- Der er ingen tvivl om, at når du går ind og forsøger at påvirke arbejdstilrettelæggelsen, så reagerer de ansatte, fordi de ikke plejer at skulle registrere alting, siger han til Information.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx