25/01-16 16:31

Fire russiske atleter får langvarige dopingkarantænerFire russiske atleter får langvarige dopingkarantæner

Rusland er gået til kamp mod doping. Det har ført til fire udelukkelser af russiske atletikudøvere.

Fire russiske atletikkvinder er blevet udelukket fra sporten i mellem to og fire år for brug af doping, oplyser de russiske myndigheder ifølge Reuters.

Det drejer sig om EM-sølvvinderen fra 2012 på 800 meter, Irina Maracheva, kapgængeren Anna Lukyanova samt løberne Yelena Nikulina og Maria Nikolaeva.

I en pressemeddelelse skriver Ruslands Olympiske Komité (ROC):

- I forbindelse med implementeringen af vores strikse kamp mod doping har vi modtaget dokumenter fra Det Internationale Atletikforbund (IAAF), som har fået ROC til at udelukke Irina Maracheva og Anna Lukyanova i to år for at bryde antidopingreglerne.

Derudover er Nikulina og Nikolaeva begge blevet udelukket i fire år af Det Russiske Antidopingagentur (Rusada) for brud på dopingreglerne.

Det Russiske Atletikforbund og alle landets atletikudøvere blev i november suspenderet fra international atletik, da en rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada) afslørede omfattende og statsstøttet doping i russisk atletik.

Derfor kæmper de russiske atletikledere med at genopbygge troværdigheden til landets atletikforbund, så man kan nå at få ophævet suspenderingen inden OL i august.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx