Af Ritzau - 17/10-16 04:09

Plyndringer af nødhjælpskonvojer i Haiti bekymrer FNPlyndringer af nødhjælpskonvojer i Haiti bekymrer FN

Indbyggere angriber konvojer for at få mad og medicin. 1,4 millioner mennesker har brug for hjælp, anslår FN.

FN er bekymret over en række angreb på nødhjælpskonvojer i Haiti, der for nylig blev ramt af orkanen Matthew.

Det siger en embedsmand fra FN til nyhedsbureauet AFP søndag.

Mad, medicin og anden væsentlig nødhjælp har været lang tid om at nå ud til de hårdt ramte områder i Haiti efter orkanens hærgen 4. oktober.

Det har blandt andet resulteret i, at desperate haitianere har blokeret veje på den sydlige del af øen for at afskære humanitære konvojer med nødhjælp og i nogle tilfælde plyndre dem.

- Det er naturligvis bekymrende i forhold til koordinering og levering af nødhjælp, siger FN's humanitære koordinator i Haiti, Mourad Wahba.

- Men vi må fokusere på mere end sikkerhed. Folk er sultne, og vi må fjerne vejblokeringerne for at hjælpe dem, tilføjer han.

Lørdag blev en lastbil fra World Food Programme med nødhjælpsforsyninger plyndret ved indgangen til en FN-base i havnebyen Les Cayes.

I et voldeligt optrin der fandt sted, idet FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, ankom til basen med helikopter, brugte FN-soldater tåregas for at sprede menneskemængden. Vrede haitianere svarede igen med stenkast.

- Ethvert angreb på en humanitær konvoj er et angreb på dem, som lider og har størst behov for hjælp, sagde Ban Ki-moon efterfølgende.

- Når lastbiler med medicin bliver angrebet og plyndret, og når mad og vand bliver stjålet, så afskrækker det fra at hjælpe internationalt, påpegede han.

Ifølge FN har 1,4 millioner mennesker i det fattige land med ti millioner indbyggere brug for øjeblikkelig hjælp. Det skyldes blandt andet, at flere byer og landsbyer stort set er blevet udslettet fra landkortet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx