Af Ritzau - 19/05-16 13:30; Opdateret: 19/05-16 15:02

Signal fra egyptisk fly forsvandt i 3048 meters højdeSignal fra egyptisk fly forsvandt i 3048 meters højde

I 11.278 meters højde foretog flyet pludselige sving og faldt nedad, inden det forsvandt fra radarskærmene.

Den græske forsvarsminister siger ifølge Reuters, at "vi har for øjeblikket et billede af flyet i egyptisk luftrum i 11.278 meter højde, hvor det foretog pludselige sving og faldt nedad, inden det forsvandt fra radarskærmene."

Forsvarsminister Panos Kammenos siger, at flyet genemførte en 90 graders drejning til venstre og en 360 graders vending til højre og undervejs faldt til omkring 4572 meters højde.

- Signalet går tabt ved omkring 3048 meters højde, siger han.

De græske myndigheder har iværksat en omfattende eftersøgning efter flyet i området syd for øen Karpathos.

Vragdele fra savnet egyptisk fly er fundet syd for den græske ø Karpathos i Middelhavet, oplyser græsk tv ifølge Reuters.

Frankrigs præsident, François Hollande, bekræftede også torsdag, at et fly fra EgyptAir, som forsvandt fra radarskærmene over Middelhavet, er styrtet ned.

- Vi må sikre os, at vi kommer til at vide alt om årsagen til, hvad der skete. Ingen hypotese er udelukket eller foretrukket, siger den franske præsident, som holdt en tv-transmitteret tale om det forsvundne egyptiske fly, som havde 15 franskmænd om bord.

- Uanset om det var en ulykke eller en anden hypotese, som alle tænker på - en terroristhypotese - så må vi på nuværende tidspunkt fokusere på vores solidaritet med familierne og bestræbelserne på at få afdækket årsagen til katastrofen, siger Hollande.

Statsanklagerens kontor i Paris meddeler samtidig, at der er indledt en efterforskning af sagen.

Hollande har været i kontakt med Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, for at sikre et tæt samarbejde med de egyptiske myndigheder.

I Paris blev der indkaldt til et ministermøde om det forsvundne egyptiske fly tidligt på dagen. Den franske premierminister, Manuel Valls, understregede også umiddelbart efter flyets forsvinden, at ingen årsag på forhånd kunne udelukkes.

Et krisecenter er blevet oprettet i Charles de Gaulle, der er den største lufthavn i Paris.

Frankrig har sendt et fly til Middelhavet for at deltage i eftersøgningen efter flyet. I Grækenland oplyser forsvarsministeriet, at det har sat en fregat og militærfly ind i en eftersøgning af flyet.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Landsholdsspiller vil ikke stoppe med...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Danskere søges til at teste buttplugs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx