Af Ritzau - 31/03-17 18:48

Medie: Dokumenter afslører tyrkisk overvågning i DanmarkMedie: Dokumenter afslører tyrkisk overvågning i Danmark

Politiken har fået adgang til dokument med omfattende indberetning om personer og institutioner i Danmark.

Fire navngivne mænd og 14 skoler i Danmark er af Tyrkiets repræsentation i Danmark blevet indberettet til den tyrkiske regering for at have tilknytning til Gülen-bevægelsen. Det skriver Politiken.

Personerne og institutionerne angives i en skriftlig indberetning at have tilknytning til en "terrororganisation på linje med Islamisk Stat".

Det fremgår af et dokument, som avisen sammen med en række andre medier har fået adgang til gennem European Investigative Collaboration.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) har fredag rejst sagen om overvågningen over for Tyrkiets udenrigsminister, skriver Politiken.

Oplysningerne står i et tresiders dokument, som den tyrkiske repræsentation har sendt til den tyrkiske regeringen, der havde bestilt "detaljerede informationer" om deltagere i den såkaldte Fethullah Gülen-bevægelse i 38 lande, herunder Danmark.

Gülen-bevægelsen anklages af Tyrkiets regering for at stå bag det fejlslagne kup i landet 15. juli sidste år.

Dokumentet nævner ifølge Politiken 14 skoler i Danmark sammen med blandt andet fire kulturelle organisationer og to erhvervssammenslutninger.

Også fire navngivne journalister overvåges angiveligt nøje på grund af deres artikler om præsident Erdogan og Tyrkiet.

Politikens oplysninger har ført til, at udenrigsminister Anders Samuelsen fredag tog sagen op med Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Çavusoglu, på et Nato-udenrigsministermøde i Bruxelles.

Her har Samuelsen fastslået, at det ikke er lovligt at indsamle og registrere information om danske statsborgeres politiske tilhørsforhold.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx