Af Ritzau - 05/05-17 11:38

Tjekkiets premierminister dropper sin plan om at trække sigTjekkiets premierminister dropper sin plan om at trække sig

Finansministeren skal forlade regering, mener tjekkisk premierminister. Han vil alligevel ikke træde tilbage.

Tjekkiets premierminister, Bohuslav Sobotka, dropper sine planer om at træde tilbage. Han vil i stedet forsøge at få sparket sin finansminister ud af regeringen. Det skriver en række internationale nyhedsbureauer.

Dermed ændrer han fredag kurs fra en tidligere melding om at trække sig fra posten.

- Jeg vil ikke indgive en anmodning om min regerings afgang. Jeg vil snart bede præsidenten om at fjerne finansministeren, siger Sobotka ifølge AFP.

Tirsdag meddelte Sobotka, at han ville gå af som premierminister. Samtidig skulle hele regeringen træde tilbage, lød planen.

Men præsident Milos Zeman antydede, at han ville behandle Sobotkas besked som en opsigelse på premierministerens vegne og ikke hele regeringen. Derfor trækker Sobotka nu i land, skriver Reuters.

Finansminister Andrej Babis er Sobotkas politiske rival.

Sobotka har krævet, at Babis, der er milliardær og tidligere forretningsmand, skal gøre rede for nogle af sine finansielle dispositioner. Han beskyldes blandt andet at udnytte huller i loven til at udstede skattefrie obligationer.

- Det er uacceptabelt, at Andrej Babis bliver siddende som finansminister, sagde Sobotka, da han fremlagde sine planer om at lade sig selv og hele regeringen ryge.

Babis, der har nægtet at have gjort noget forkert, står i spidsen for midterpartiet Ano. Det har en stor føring i meningsmålingerne over Sobotkas socialdemokratiske parti.

Tjekkiets regering er en koalition af tre partier. Det næste valg i Tjekkiet skal finde sted i oktober.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mystik om Zlatan-statue: ‘Jeg aner...
bt.dk
Se videoen: Fagboss i voldsomt...
bt.dk
Cykelrytter troede, han havde...
bt.dk
Nyt regnskab: Derfor har kongehuset...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx