Af Ritzau - 13/11-16 15:00; Opdateret: 13/11-16 15:38

Dansker i Christchurch: Det var som at være på en bådDansker i Christchurch: Det var som at være på en båd

Der er ikke større skader i byen Christchurch, men det gyngede og raslede i flere minutter, fortæller dansker.

Da det kraftige jordskælv natten til mandag lokal tid ramte 91 kilometer nordnordøst for den newzealandske by Christchurch, var Mogens Bechsgaard sammen med sin kone på vej i seng.

- Det varede et par minutter og alt gyngede og raslede, som hvis man var om bord på en båd, siger han og fortæller, at der siden jordskælvet har været over 25-30 efterskælv på over 4,4.

- Der er ikke sket skader i et større omfang i Christchurch. Hverken politiet eller St. Johns, som svarer til Falck, har meldt om tilskadekomne indtil videre, siger Mogens Bechsgaard, som bor og arbejder i New Zealand.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser på Twitter, at der ikke er meldinger om tilskadekomne ved jordskælvet i New Zealand.

Danskere, der opholder sig i området, opfordres til at kontakte pårørende og følge de lokale myndigheders råd.

Mogens Bechsgaard fortæller samtidig, at myndighederne oplyser på tv, at man har formodninger om, at en tsunami på to-tre meter vil ramme Christchurch og hele den nordlige østkyst.

Han har natten igennem forsøgt at få kontakt til sin søster og svoger, som er på ferie og befinder sig på et hotel i kystbyen Kaikoura. Tidligere på dagen havde han og konen taget afsked med begge for at køre dem op til kystbyen.

Mens Ritzau er i kontakt med Mogens lykkedes det ham at få fat på sin søster, som fortæller, at uroen har bredt sig i kystbyen, og at hun aldrig er kommet så hurtigt ud af sengen.

- Vi er okay, men temmelig rystet. Vi er mange, som er blevet evakueret på hospitalet i Kaikoura, skriver Kirsten Bechsgaard i en sms til sin bror.

Hun fortæller også, at kystbyen har været uden strøm, og det derfor er svært at få forbindelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amerikansk rigmand og entreprenør...
bt.dk
Kvinde tilbageholdt af politiet efter...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx