Af Ritzau - 16/10-16 10:24; Opdateret: 16/10-16 11:02

DF er parat til at betale EU-støttekroner tilbageDF er parat til at betale EU-støttekroner tilbage

Det er noget rod, siger DF's gruppeformand i EU-Parlamentet efter nye beskyldninger om snyd med EU-midler.

Formanden for Dansk Folkepartis gruppe i EU-Parlamentet, Anders Vistisen, er parat til at betale EU-midler tilbage, hvis pengene uretmæssigt har været brugt til at afholde Dansk Folkepartis sommergruppemøder i Danmark i 2014 og 2015.

Vistisen vil mandag tage kontakt til Europaparlamentet for at få klarhed over, om det er tilfældet.

Ifølge DR og Ekstra Bladet har partiet fået 200.000 kroner i EU-midler, men pengene er tilsyneladende gået til at holde sommergruppemøder for i Danmark.

- Det er noget rod og selvfølgelig beklageligt, at der er fremgået et forkert program i Europaparlamentet. På den baggrund vil vi gerne undskylde over for parlamentet og over for danskerne, siger Anders Vistisen.

- Derfor tager jeg selv kontakt til Europaparlamentet i morgen (mandag, red.) med de nye oplysninger, gør dem opmærksom på, hvordan programmet har været, og beder dem om at tage stilling til, om programmet stadig vil kunne afholdes som et EU-arrangement, eller om vi skal tilbagebetale de midler, der har været brugt.

DR Nyheder og Ekstra Bladet har fået adgang til interne EU-dokumenter. Heri er en opgørelse over, hvad den politiske alliance Meld har oplyst, at alliancen har brugt sine EU-støttekroner på.

Her står det anført, at de 200.000 kroner er brugt på to EU-konferencer afholdt af det danske EU-parlamentsmedlem Morten Messerschmidt (DF).

Men alle deltagere er politikere eller ansatte hos Dansk Folkeparti, og konferencerne er afholdt samtidig med partiets sommergruppemøder på de samme hoteller.

Anders Vistisen deltog selv på de to sommergruppemøder i 2014 og 2015. Han forklarer indholdet således:

- Der er en del af programmet, der handler om Folketinget, og så er der en del af programmet, der handler om EU-gruppens arbejde. Det tager vi så i løbet af de to til tre dage, som gruppemødet varer, siger han.

At der skulle være tale om en særlig EU-konference, kan han ikke komme med en forklaring på.

- Jeg har ikke været inde over, hvordan man har søgt tilskuddet. Derfor beder vi nu parlamentet om at undersøge, om det ligger inden for skiven eller ej, siger Anders Vistisen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx