Af Ritzau - 12/05-16 23:12

Danske Lighthouse X er ude af EurovisionDanske Lighthouse X er ude af Eurovision

Danske Lighthouse X og sangen "Soldiers of Love" er ikke videre til finalen i Eurovision lørdag.

storybild

STOCKHOLM 2016-05-12 Danmarks Lighthouse X framför bidraget "Soldiers Of Love" under den andra semifinalen under Eurovision Song Contest (ESC) i Globen i Stockholm på torsdagskvällen. Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300 (Billede: 10300 Maja Suslin/tt)

For andet år i træk bliver den store Eurovision-finale uden Danmark.

Gruppen Lighthouse X gik nemlig ikke videre fra semifinalen i Globen i Stockholm torsdag aften, og dermed slutter eventyret for de tre danske drenge, der i år havde fået æren af at repræsentere fædrelandet i konkurrencen.

Gruppen, der består af Søren Bregendal, Martin Skriver og Johannes Nymark, vandt overraskende det danske melodigrandprix i Horsens i februar. Men i Eurovision var tv-seerne og de andre landes juryer ikke med dem.

I semifinalen torsdag aften gik Danmark på som sang nummer 13, og her var de oppe mod lande som Serbien, Irland og Schweiz.

Bookmakere og eksperter havde allerede inden semifinalen vurderet, at den danske sang "Soldiers of Love" ville få det meget svært i feltet af de 18 sange, der skulle skæres ned til 10 finalister.

Og ganske rigtigt var der altså ikke plads til Danmark i puljen af lande, der stadig er i spil om det store trofæ og ikke mindst æren af at skulle afholde showet næste år.

Sidste år lykkedes det heller ikke Danmark og bandet Anti Social Media at gå videre fra semifinalen med sangen "The Way You Are". Her var det Sverige og Måns Zelmerlöv, der løb med sejren i den store finale med nummeret "Heroes".

Finalen i Eurovision finder sted lørdag og sendes direkte på DR1 klokken 21.00.

LÆS OGSÅ: Derfor holder de største stjerner sig væk fra Eurovision

LÆS OGSÅ: Derfor kan Lighthouse X overraske i aften

LÆS OGSÅ: Eurovision-semifinale bliver en gyser for Danmark

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Strålæggere fik sig en overraskelse:...
bt.dk
Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx