Af Ritzau - 02/10-16 15:24

Østrigsk AaB-skurk begræder brændt straffe i nyt nederlagØstrigsk AaB-skurk begræder brændt straffe i nyt nederlag

Nordjyderne har nu tabt fire ud af deres fem seneste superligakampe efter 0-1-nederlaget mod Sønderjyske.

AaB indkasserede søndag eftermiddag sit fjerde nederlag ud af de seneste fem opgør i Alka Superligaen.

Det skete, da Sønderjyske slog nordjyderne med 1-0 efter en dramatisk affære på Nordjyske Arena, hvor begge hold fik tildelt straffespark i den afsluttende del af kampen.

AaB missede dog muligheden fra platten, og dermed er nordjyderne på få runder gået fra at ligne et sikkert hold til slutspilsplaceringerne til nu at ligge på grænsen til top-seks.

Lars Søndergaards tropper kom ellers ud til opgøret mod Sønderjyske med den fornødne kvalitet, men skarpheden manglede.

Det hele blev symboliseret med det brændte straffespark fra østrigske Marco Meilinger, der efter kampen udtrykte stor skuffelse med sin egen rolle.

- Vi var det bedste hold, og så fik vi straffesparket, som jeg missede. Det er en lortefølelse. Jeg vil gerne undskylde til mit hold.

- Det er fodbold, men i dag var det meget uheldigt. Normalt er det ikke noget problem for mig, men denne gang scorede jeg ikke.

- Det er noget lort. Vi var tæt på at vinde kampen, og fem minutter senere tabte vi den, siger Meilinger.

AaB gennemførte i sommer en stor udskiftning på holdet. Man sagde farvel til flere fra den gamle garde, og mange unge kom op i truppen, mens profilerede udlændinge blev hentet til.

Det lignede umiddelbart en succes fra sæsonens start, men på det seneste er nordjyderne stagneret.

De seneste resultater bekymrer dog ikke sportschef Allan Gaarde.

- Vi er i en situation nu, hvor meget går imod os. Vi blev snydt for straffespark, vi brændte straffespark, og vores modstander fik et tvivlsomt straffespark. Det sker, når man er inde i sådan en periode, siger Allan Gaarde.

- Resultaterne vil svinge, og nogle gange har man fortjent mere, end man får. Det skete i dag, siger han.

AaB kunne med en sejr have bragt sig syv point foran Sønderjyske i tabellen, men i stedet er der nu kun et enkelt points forskel mellem de to mandskaber.

- Vi prøver at trække det op i et større perspektiv. Når man kigger på den enkelte kamp, er det selvfølgelig et enormt slag. Men vi skal holde fast i præstationen, og den var positiv, siger Allan Gaarde.

AaB har efter 12 spillerunder hentet 18 point. Nordjyderne skal efter landsholdspausen en tur til Herning, hvor FC Midtjylland.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx