Af Ritzau - 12/09-16 13:57; Opdateret: 12/09-16 14:51

Aids-Fondet: Sundhedsfolk ved for lidt om hivAids-Fondet: Sundhedsfolk ved for lidt om hiv

Vi vil gerne lægge kræfter i at oplyse om hiv-smittede, men vi mangler muskler, lyder det fra Aids-Fondet.

storybild

Ifølge en undersøgelse, som Voxmeter har foretaget for Hiv-Danmark og Aids-Fondet, er det kun knap hver tredje sundhedspersonale, der ved, at ingen af kropsvæskerne smitter, når man som hiv-smittet følger sin behandling. På billedet ses en rød næse, der er et af de elementer, Aids Fondet har arbejdet med i kampagnen om "humor mod aids". (Billede: Scanpix/Jeppe Bøje Nielsen)

Aids-Fondet bakker op om Hiv-Danmarks ønske om en kampagne, der kan oplyse om forholdene for personer, der er smittet med hiv.

- Jeg savner, at Sundhedsstyrelsen, andre sundhedspartnere eller en af de store danske fonde går ind i problematikken og hjælper med midler til større kampagner omkring den store udvikling, der har været på hiv- og aids-området.

Sådan lyder udmeldingen fra Line Rasmussen, kommunikation- og kampagneleder for Aids Fondet.

Kun knap hver tredje i sundhedspersonalet ved, at ingen af kropsvæskerne smitter, når man som hiv-smittet følger sin behandling.

Det viser en undersøgelse fra analysefirmaet Voxmeter foretaget for Hiv-Danmark og Aids-Fondet, skriver Politiken mandag.

- Der er enormt mange mennesker, der ikke ved nok om hiv og aids.

- Men lige præcis sundhedspersonale kunne man forvente, ville behandle mennesker med hiv professionelt og med det rigtige kendskab til sygdommen, siger Line Rasmussen.

Line Rasmussen håber, at der kommer kampagner, der kan oplyse om hiv og aids med samme gennemslagskraft, som dem Sundhedsstyrelsen lancerede i 1980'erne. Bare med omvendt fortegn.

- Vi ønsker kampagner, der ligner dem, som Sundhedsstyrelsen lavede i 80'erne, om hvor farligt hiv var. Men nu er budskabet bare, at velbehandlet hiv ikke længere kan smitte, siger hun.

Aids-Fondet håber, at der bliver sat en større indsats i gang for at få budskabet ud om hiv-smittede både for almindelige borgere og særligt for sundhedspersonale, men man kan ikke klare det alene.

- Aids-Fondet vil gerne lægge kræfter i at oplyse om det her, men vi mangler muskler, og det kan Sundhedsstyrelsen eller andre partnere give, siger Line Rasmussen.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at man på nuværende tidspunkt ikke har planer om at lave kampagner, der skal oplyse om, at velbehandlet hiv ikke længere kan smitte, oplyser afdelingslæge Jan Fouchard.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx