Af Ritzau - 13/09-16 16:42; Opdateret: 13/09-16 18:00

Pind vil afskære terrordømte fra at arbejde med børnPind vil afskære terrordømte fra at arbejde med børn

En børneattest bør ikke kun vise, om en person er dømt for pædofili, men også terror, mener justitsministeren.

storybild

Justitsminister Søren Pind (V) vil have terrordomme på børneattesten. Initiativet er ét ud af tre initiativer på fremmedkrigerområdet, som ministeren vil drøfte med Folketingets retsordførere. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Hvis det står til justitsminister Søren Pind (V), skal det ikke være muligt for terrordømte at arbejde med børn og unge, skriver DR Nyheder.

Ministeren vil udvide børneattestordningen, sådan at det forhindrer hjemvendte syrienkrigere og andre terrordømte i at blive ansat som pædagoger eller frivillige ledere i ungdomsforeninger.

- Vi skal ikke se den slags mennesker have med vores unge at gøre, med den risiko det indebærer for indoktrinering og lignende.

- Vi ved, at der er unge mennesker, som er særligt udsatte i den her sammenhæng, og dem skal vi beskytte, siger Søren Pind til DR Nyheder.

Hvis det står til Søren Pind, skal domme efter terrorbestemmelsen fremgå på den børneattest, der allerede findes i dag og bruges offentlige børne- og ungeinstitutioner, idrætsforeninger og spejderklubber.

I dag er det som regel udelukkende domme for pædofili, der er synlige på børneattesten.

Initiativet er ét ud af tre initiativer på fremmedkrigerområdet, som ministeren vil drøfte med Folketingets retsordførere på et møde tirsdag eftermiddag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx