Af Ritzau - 20/10-16 14:48; Opdateret: 20/10-16 15:07

Magnus Cort viser sig flot frem blandt elitenMagnus Cort viser sig flot frem blandt eliten

Kun den italienske mester, John Degenkolb og Mark Cavendish var hurtigere end den danske sprinter i Abu Dhabi.

Magnus Cort Nielsen (Orica-Bikeexchange) spurtede sig torsdag til en flot fjerdeplads på 1. etape i Abu Dhabi Tour.

Den danske cykelrytter viste dermed, hvad det måske kunne være blevet til, hvis ikke han var blevet ramt af en uheldig punktering i VM på landevej i Qatar den forgangne søndag.

På målstregen i Madinat Zayed var det nemlig kun den italienske mester, Giacomo Nizzolo (Trek), John Degenkolb (Giant) og Mark Cavendish (Dimension Data), som i den rækkefølge var hurtigere end Magnus Cort.

Danskeren bevægede sig frem til fronten af hovedfeltet med en holdkammerat med godt 1,4 kilometer til mål.

På opløbsstrækningen lå han perfekt placeret i sjette position, men blev på den allersidste strækning lukket en smule inde og kunne ikke nå frem og true etapevinder Nizzolo.

Tidligere i år vandt Magnus Cort to etaper i Vuelta a Espana, men det store etapeløb havde på det tidspunkt ikke deltagelse af de allerstørste sprinternavne.

Abu Dhabi Tour afvikles over fire etaper.

Ud over Magnus Cort er Danmark også repræsenteret ved Jesper Hansen (Tinkoff), der måske kan vise sig frem på 3. etape, der som den eneste i løbet rummer en nævneværdig stigning.

Løbet afsluttes med en interessant 4. etape, som afvikles som 26 omgange à 5,5 kilometer på Formel 1-banen Yas Marina, hvor de benzindrevne fuldblodsracere afslutter sæsonen med grandprixet 27. november.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx