Af Ritzau - 02/06-17 09:51; Opdateret: 02/06-17 13:35

Seks cykelryttere er blevet ramt af bil vest for AarhusSeks cykelryttere er blevet ramt af bil vest for Aarhus

Fire af cykelrytterne er kommet til skade ved sammenstødet, og en af rytterne er i livsfare ifølge politiet.

En gruppe på seks motionscykelryttere blev fredag morgen ramt af en personbil på Skibbyvej i Harlev vest for Aarhus.

Fire af rytterne kom til skade ved sammenstødet.

Det skriver Østjyllands Politi, der fik anmeldelsen om et alvorligt færdselsuheld klokken 08.14.

En 41-årig mand er i livsfare, mens en 36-årig mand har brækket begge håndled og et lårben. De to andre cykelryttere har fået overfladiske skrammer.

- Jeg talte, at der var otte ambulancer dernede og mindst 20 mennesker i gang med redningsarbejdet. Det tog to en halv time at rydde op, fortæller Aage Christensen, der er nabo til området, til Århus Stiftstidende.

De foreløbige undersøgelser på stedet peger på, at en 41-årig kvindelig bilist og gruppen af motionscyklister stødte sammen i en højrekurve.

- Præcis hvad der er sket, og hvordan det er sket, er vi ved at undersøge de nærmere omstændigheder omkring, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Jakob Christiansen ved 13-tiden.

Efter uheldet var vejen spærret, men 11.42 meddelte politiet, at vejen er farbar igen.

Der blev tilkaldt en bilinspektør efter sammenstødet, der skal afklare det nærmere hændelsesforløb, og der blev foretaget afhøringer på stedet.

- Vi er i gang med at sammenstykke, hvad der er sket derude, og det inkluderer også vidneafhøringer, siger Jakob Christiansen.

Der er tidligere sket alvorlige færdselsuheld mellem cyklister og bilister i samme område.

Tilbage i 2005 påkørte en dengang 18-årig bilist ni cyklister på Jelshøjvej i Højbjerg. To mistede livet og fire kom alvorligt til skade.

Den 18-årige blev idømt 20 dagbøder à 500 kroner ved Retten i Aarhus. Anklagemyndigheden havde krævet en fængselsstraf, men retten fandt det ikke bevist, at manden havde kørt særligt hensynsløst.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx