Af Ritzau - 15/09-16 13:11

FN: Ingen civile er dræbt i Syrien i 24 timerFN: Ingen civile er dræbt i Syrien i 24 timer

Nødhjælpskolonner har endnu ikke fået tilladelser fra Syrien til at køre ind med mad og medicin.

FN's humanitære rådgiver, Jan Egeland, siger til Reuters, at der ikke er nogen rapporter om drab på civile i Syrien i de seneste 24 timer, og at angreb på skoler og hospitaler er stoppet.

FN's særlige udsending til Syrien, Staffan de Mistura, siger, at Damaskus har lovet at sende autoriserede erklæringer, som kan åbne vejen for store kolonner med humanitær hjælp.

- Men disse tilladelser har vi ikke modtaget, siger han og understreger, at der er tale om noget, "som er påkrævet øjeblikkeligt."

Samtidig har Frankrig opfordret USA til at oplyse detaljer om den våbenhvileaftale, som er indgået mellem russere og amerikanerne.

- Det har afgørende betydning at kende disse informationer, så vi kan sikre, at det er de militante islamister, der bliver udsat for angreb - og ikke moderate oprørere, siger den franske udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault.

USA og Rusland blev onsdag enige om at forlænge den midlertidige våbenhvile i Syrien med 48 timer. Beslutningen blev truffet, så mere nødhjælp kan bringes ind i landet.

Civile i belejrede byer venter stadig på hjælp. En vigtig del af aftalen om våbenhvile er, at der oprettes uhindret og vedvarende humanitær hjælp til de belejrede områder i Syrien.

I den østlige del af Aleppo, hvor oprørere har kontrollen, befinder sig omkring 250.000 mennesker, som har været fastlåst i omkring to måneder.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx