Af Ritzau - 01/05-16 16:23; Opdateret: 01/05-16 16:51

Skatteminister vil se nærmere på S-forslag mod skattelySkatteminister vil se nærmere på S-forslag mod skattely

Karsten Lauritzen tager konstruktivt imod Socialdemokraternes 17 forslag til at bekæmpe skattesvindlere.

Kampen mod skattely står højest på dagsordenen for Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, når hun søndag holder 1. maj-taler rundt omkring i landet.

Partiet bruger således 1. maj til at fremlægge en - som Socialdemokraterne selv formulerer det - storstilet plan mod skattesnyd med 17 forslag.

Og de forslag er skatteminister Karsten Lauritzen åben over for at se nærmere på.

- Overordnet set tager jeg konstruktivt imod gode ideer til, hvordan vi begrænser skattely og ulovlig international skatteunddragelse, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

- Det her er en fælles dagsorden, hvor jeg tror, at næsten alle partier i Folketinget har en dagsorden om at gøre noget. Problemet ligger ikke i at skaffe 90 mandater, men i at gøre noget, der har en reel effekt, siger ministeren.

Socialdemokraterne forslag er fordelt på fem indsatsområder: Intensiv myndighedsindsats, hårdere konsekvenser for skattesnyd, bedre adgang til beviser om skattesnyd, bedre dobbeltbeskatningsoverenskomster, og at regeringen skal øge presset i EU-arbejdet.

Den mest fornuftige vej til at bekæmpe skattesnydere, er ved at styrke det internationale samarbejde, siger Karsten Lauritzen, som derfor særligt hilser den del af Socialdemokraternes plan velkommen.

- Svindlere spiller nationale skattesystemer ud mod hinanden. Derfor skal vi stå sammen i Europa og i OECD-regi. Den mest effektive måde at gøre det på er ikke ved dansk symbolsk lovgivning, men ved et internationalt samarbejde.

Socialdemokraternes forslag om hårdere straf tenderer derimod til symbolpolitik, mener skatteministeren.

- Problemet er ikke strafferammen, men at det er svært at løfte en bevisbyrde i de her sager. Der er et politisk signal i at sige, at man fordobler straffen, men man skal sætte ind et andet sted, hvis man gerne vil have nogle dømt, siger Karsten Lauritzen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Fire år efter et af de største...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx