Af Ritzau - 11/11-16 02:14

Jihadistangreb i Paris giver blodrøde tal hos DisneylandJihadistangreb i Paris giver blodrøde tal hos Disneyland

Den store forlystelsespark uden for Paris fik i sit seneste regnskabsår et rekordstort underskud.

De blodige angreb i Paris for næsten et år siden fik mange udenlandske turister til at fravælge den franske hovedstad. Og det kan aflæses af det seneste regnskab fra Disneyland i Paris.

Antallet af besøgende var ti procent lavere end det foregående år, og omsætningen i Disneyland Paris faldt knap syv procent til 1,27 milliarder euro. Det skriver AFP.

Tilbagegangen resulterede i et rekordstort underskud. Det oplyser Euro Disney, der ejer forlystelsesparken i Paris, torsdag.

Regnskabsåret, der sluttede ved udgangen af september, endte med et underskud på 858 millioner euro. Beløbet inkluderer en nedskrivning af aktiver på 565 millioner euro.

- Disneyland Paris har haft et ekstraordinært udfordrende år. Vi har været ramt af forskellige eksterne faktorer, som i betydelig grad har påvirket turistindustrien i Paris-regionen, siger Catherine Powell, præsident for Euro Disney, i forbindelse med regnskabsmeddelelsen.

Hun forklarer nedskrivningen af Disneylands aktiver med den økonomiske modvind, som turistbranchen i Paris er ramt af.

Disneyland i Paris har ikke selv været udsat for angreb, men i august i år anholdt politiet en mand med to skydevåben, ammunition samt en koran på et hotel inde i forlystelsesparken.

Forlystelsesparken, der er en af Europas mest besøgte turistattraktioner, ligger cirka 40 kilometer fra centrum af Paris.

13. november er årsdagen for angrebet i Paris, hvor 130 mennesker blev dræbt af selvmordsbombere og jihadister bevæbnet med automatvåben.

Dagen efter tog Islamisk Stat ansvaret for den serie af angreb og eksplosioner, som rystede storbyen. Præsident François Hollande erklærede få timer efter angrebet Frankrig i undtagelsestilstand.

I juli var den franske regering på nippet til at ophæve undtagelsestilstanden. Men den blev i stedet forlænget med yderligere seks måneder efter et angreb i Nice på nationaldagen 14. juli, hvor 84 tilfældige mennesker mistede livet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Tre mænd såret efter knivangreb i...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx