Af Ritzau - 25/10-16 07:27; Opdateret: 25/10-16 10:38

Radikale: SF nærmer sig DF med ny udlændingekursRadikale: SF nærmer sig DF med ny udlændingekurs

Radikale og Alternativet mener, at SF bevæger sig mod DF med ny udlændingekurs.

SF har kigget indad og er nået frem til, at udlændingekursen har været for slap i den røde fløj.

I et interview med Berlingske siger partiets gruppeformand, Jacob Mark, at partiet nu vil være den realistiske midte mellem strammerpartierne og de røde oppositionspartier.

Men den udmelding giver man ikke meget for hos De Radikale og hos Alternativet. Her tolker man udmeldingen som en direkte højredrejning i partiet, som de mener har søgt mod strammerfløjen.

- Jeg ser det som et forsøg på at placere sig tættere på Socialdemokraterne, og det går i én retning, og det er mod Dansk Folkeparti, siger De Radikales udlændingeordfører, Sofie Carsten Nielsen.

Også Alternativets udlændingeordfører, Josephine Fock mener, at SFs nye kurs ultimativt er en udstrakt hånd mod Dansk Folkeparti.

- Det er trist at se, at SF åbenbart vil gå rigtig langt for at tækkes et Socialdemokrati, som er helt på linje med V og DF i flygtningepolitikken. Vil højredrejningen ingen ende tage?, skriver ordføreren på Facebook.

SF's nye udlændingepolitik har ifølge partiet selv været undervejs i et år og er blevet vedtaget af en enig folketingsgruppe og landsledelse.

Konkret er SF parat til at bakke op om en række stramninger på området.

Det gælder hurtigere hjemsendelse af migranter og regeringens nødbremse på asylområdet. Den skal gøre det muligt at afvise asylansøgere ved grænsen, hvis Dublin- eller Schengen-samarbejdet, bryder sammen.

I Enhedslisten har udlændingeordfører Johanne Schmidt-Nielsen dog svært ved at se det nye indhold i SF's stramninger.

- Jeg har svært ved at se, at deres papir indeholder særlig meget indhold. Altså, SF siger, at de nu støtter, at afviste asylansøgere skal sendes hjem.

- Den holdning har alle partier mig bekendt. Problemet er bare, at modtagerlandene ikke vil tage imod.

- Derudover støtter de regeringens såkaldte nødbremse. Tjah. Det synes jeg mest er lidt sært, fordi det i hvert fald for mig er helt uklart, hvad den nødbremse reelt indeholder, siger ordføreren i en skriftlig kommentar.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx