Af Ritzau - 15/12-16 19:40

Tysk drabssag får Sveriges lasermand udleveretTysk drabssag får Sveriges lasermand udleveret

John Ausonius er dømt for et drab og flere drabsforsøg i Sverige i 1990'erne. Nu skal han afhøres i tysk sag.

Livstidsdømte John Ausonius, der i begyndelsen af 1990'erne stod bag 11 attentater mod primært indvandrere i Sverige, skal udleveres til Tyskland.

Det har en svensk domstol torsdag besluttet.

Ausonius blev kendt som lasermanden, fordi han skød sine ofre med et våben, der var udstyret med rødt laserlys. Ud af de 11, som han ramte, mistede en person med iransk baggrund livet.

Han skabte skræk og rædsel i indvandrerkredse i Sverige. Lasermandens ofre var alle indvandrere - på nær et drabsforsøg på en politimand.

Efter en meget stor politijagt blev han afsløret og i 1994 idømt livsvarigt fængsel.

Han udleveres til Tyskland på grund af mistanke om at han har skuddræbt en kvinde i Frankfurt i 1992. En uge før drabet havde den i dag 63-årige John Ausonius angiveligt haft et skænderi med kvinden om et tyveri.

Ausonius erklærer sig uskyldig i sagen, men vil ikke modsætte sig udleveringen. Han ønsker, at processen skal gå så hurtigt som muligt, da den påvirker hans mulighed for at blive prøveløsladt.

Tyske efterforskere har tidligere afhørt Ausonius i forbindelse med sagen, som ikke er opklaret. Myndighederne valgte i 2014 at genåbne sagen i kølvandet på en række drab begået af en nynazistisk gruppe.

Ausonius har tidligere sagt, at han finder sine forbrydelser mod indvandrere "frygtelige", og at han har ændret syn på indvandrere.

Skulle han blive dømt for drabet i Tyskland, skal han afsone straffen i Sverige ifølge nyhedsbureauet dpa.

/ritzau/TT

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Otte år gammel artikel kommer...
bt.dk
Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Brand i ejendom i København: Bygning...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx