Af Ritzau - 15/07-16 07:42

Få motion og støt velgørenhed med PokémonFå motion og støt velgørenhed med Pokémon

Du kan let udnytte tiden, du bruger på for eksempel Pokémon Go, til at få motion og donere til velgørenhed. Og det koster dig ikke en krone.

Appen Pokémon Go har fået folk til at rende rundt i gaderne for at fange Pikachu, Charmander eller Squirtle. Det, er der måske nogen, der vil sige, er spild af tid, men faktisk kan du let konvertere din nye spilfascination til vaskeægte velgørenhed.

Velgørenhedsappen 'Charity Miles' har nemlig - ligesom resten af verden - luret den massive succes Pokémon Go-appen har fået, og de har derfor opfordret folk til at aktivere appen, når de bevæger sig rundt i gaderne på Pokémon-jagt.

Appen fungerer sådan, at du vælger et godt formål, som du vil støtte, og så bliver der doneret penge for hver mile (det vil sige 1,6 kilometer), du bevæger dig. På den måde får du samtidig også gået en masse kilometer.

Og det er bestemt ikke dumt set, at velgørenhedsappen kan kombineres med den populære 90'er-succes, vurderer Jacob Holst Mouritzen fra Mindshare.

- Det giver noget på karmakontoen, men det giver også en social undskyldning, når man render rundt og føler sig lidt åndssvag ved at kaste 'pokéballs'. Så kan man sige, at man får noget motion og faktisk også giver nogle penge til velgørenhed, fortæller Jacob Holst Mouritzen.

En gåtur rundt om søerne i København eller morgenløbeturen giver 25 cent per mile (knap 1,6 kroner per 1,6 kilometer). Hvis du vælger at cykle en tur, kan du score 10 cent per mile til dyrerettigheder, kampen mod kræft eller hvad du nu vælger.

Det er sjovt, fordi man slår flere fluer med et smæk, forklarer Stig Fog, som rådgiver i fundraising og kommunikation.

- Man skal ikke selv give noget, og det giver jo et nyt marked, at man så at sige kan spille på andres bekostning. Det er nogle sponsorer, der betaler gildet - til gengæld for eksponering, forklarer Stig Fog, som rådgiver i fundraising og kommunikation.

Bevægelsesappen er bestemt ikke den eneste, der beskæftiger sig med digital velgørenhed. Man kan for eksempel donere sine avancerede tankemønstre til forskningen ved at spille et lille genspil i appen Phylo eller med sin baggrundsskærm, som bliver udstyret med en lille reklame, til gengæld for at en sponsor donerer til et godt formål.

Apps med god samvittighed:

- Phylo er en app, hvor du skal finde de bedste match mellem fire rækker af farvede klodser. Appen er udviklet af forskere, og rækkerne repræsenterer dna-stykker. Når du spiller, kan du hjælpe forskerne med en bedre forståelse af dna.

- Unicef Tap Project er ikke ligefrem et spil - det er nærmere det modsatte. Her er det nemlig den tid, du ikke bevæger din mobiltelefon, som bliver talt op og omdannet til rent drikkevand til børn i nød.

/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx