Af Ritzau - 27/09-16 08:51

Kvist: Tæt kampprogram må ikke betyde noget mod BruggeKvist: Tæt kampprogram må ikke betyde noget mod Brugge

Et tæt kampprogram tærer på FCK-kræfterne, men der er mere i tanken endnu, lover William Kvist.

storybild

William Kvist og FC København skal ud i sæsonens 19. kamp tirsdag aften. Det er klubbens tredje kamp siden onsdag i sidste uge, men det må ikke få betydning, siger William Kvist. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Tirsdagens nøglekamp i Champions League mod Club Brugge bliver den tredje for FC København siden onsdag i sidste uge. Samtidig har belgierne hvilet en dag mere i forhold til seneste ligakamp.

Efter 2-2-kampen i onsdags mod Randers kaldte Ståle Solbakken det for "uheldigt", at FCK skulle spille tre kampe på seks dage før en europæisk kamp.

Træthed må dog ikke blive en undskyldning for FCK, som allerede har spillet 18 kampe i denne sæson mod Brugges 11. Det siger midtbanespilleren William Kvist, der også har brugt kræfter på at spille to landskampe tidligere i september.

- Det bliver en meget, meget jævnbyrdig kamp, som kommer til at trække på alle kræfter. Optimalt set ville jeg da gerne have haft en dag mere til at blive klar til kampen. Det handler ikke kun om, at jeg er blevet ældre, men det er også i forhold til fysiologien.

- Vi har haft et hårdt program, men jeg ved ikke, om kampprogrammet kunne være anderledes. Men for dansk fodbold ville jeg have håbet, at vi kunne have fået lidt større goodwill og måske fået en hviledag mere. Men sådan er det, siger William Kvist.

Hjemmepublikum skal være med til at løfte FCK'erne, hvis kræfterne er ved at slippe op i anden halvleg.

- Jeg håber ikke, det bliver en faktor. Det bliver den første hjemmekamp, og det bliver i et fyldt Parken, og det giver noget adrenalin i kroppen, som forhåbentlig gør, at vi ikke mærker den ekstra træthed.

- Vi har en trup, som er ved godt mod mentalt og fysisk, men det er klart, at det fysisk er en fin balance. Men det skal ikke blive en undskyldning, siger William Kvist.

Landsholdsspilleren blev selv sparet forrige weekend mod Horsens, men flere af kollegerne har haft det hårdere.

- Selv har jeg det rigtig godt, men jeg er også blevet sparet mere end de fleste andre her i starten af sæsonen, siger William Kvist.

Anfører Thomas Delaney peger på en bred trup som en forklaring på, hvorfor FCK trods de mange kampe fortsat er ubesejret i denne sæson.

- Vi har haft mulighed for at skifte meget ud, fordi vi har en bred trup. Det er den bredeste trup, vi har haft i min tid. Så derfor tror jeg ikke, at det tætte kampprogram bliver en faktor mod Brugge. Jeg håber det i hvert fald ikke, siger Delaney.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
For snurrende kameraer: Deltager i TV...
bt.dk
Lang kø: Flere biler impliceret i uheld
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx