Af Ritzau - 04/07-17 18:02; Opdateret: 04/07-17 19:33

Rasende Greipel: Sagan gør ikke VM-trøjen æreRasende Greipel: Sagan gør ikke VM-trøjen ære

Peter Sagan pressede Mark Cavendish i asfalten, og André Greipel er alt andet end tilfreds med slovakken.

storybild

André Greipel var rasende på Peter Sagan efter det voldsomme styrt i finalen på 4. etape af Tour de France, som endte med at koste slovakken sin videre deltagelse i løbet. (Billede: Scanpix/Jeff Pachoud/arkivfoto)

Arnaud Demare (FDJ) vandt en decimeret spurt på 4. etape af Tour de France, men det var verdensmester Peter Sagan (Bora), som var det store samtaleemne efter etapen, hvor han endte med at blive smidt ud af Touren.

Den slovakiske verdensmester var ekstremt aggressiv i positionskampen i spurten, og han endte med at presse Mark Cavendish (Dimension Data) ud i barrieren, så han hamrede i jorden med høj fart og trak to andre med.

Sagan selv kom ind på andenpladsen, men blev efterfølgende først deklasseret og derefter smidt helt ud af løbet.

André Greipel (Lotto Soudal), der kom ind to placeringer dårligere end Sagan, var rasende på slovakken efter etapen.

- Der er en fyr med en VM-trøje, som gør, hvad han vil. Jeg synes, kommissærerne bør kigge på ham. Han gjorde det også på den indlagte spurt, lyder det fra tyskeren.

Han havde selv en infight med Sagan inden styrtet, da Greipel forsøgte at lægge sig i hjulet på Alexander Kristoff (Katusha), og den tyske sprintveteran fortsatte kritikken af Sagan.

- Jeg synes ikke, VM-trøjen (Sagan, red.) gør sig selv nogen ære. Jeg synes, det er meget fair, at man er vred. Se billederne. Så vil I forstå det. Han tror, han er kongen, men han skal også følge spillereglerne ligesom alle andre, siger Greipel.

Quick-Steps danske sportsdirektør, Brian Holm, mener også, at Sagan gik over stregen.

- Det så ud til, at han gav Cavendish en god, gammeldags vinge. Jeg har kun set det på en replay, så jeg skal passe på, hvad jeg siger, men det så voldsomt ud, hvad der skete, siger han.

Med sejren kørte Arnaud Demare sig i den grønne pointtrøje, som Sagan altså ikke får mulighed for at vinde for sjette år i træk.

Det betyder, at den tyske legende Erik Zabel beholder sin rekord med seks grønne trøjer på stribe.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Politiker vil forbyde salg af tobak...
bt.dk
Skatteministeren afslører: Så dyrt...
bt.dk
Magnussen inden grandprix: Her kan vi...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx