Af Ritzau - 25/10-16 07:29

Klavs Bruun vil skabe ro med tidlig EM-udtagelseKlavs Bruun vil skabe ro med tidlig EM-udtagelse

Der vil ikke gå så lang tid, førend Klavs Bruun Jørgensen sætter navn på sine 16 EM-spillere.

storybild

Kvindelandstræner Klavs Bruun Jørgensen mener, at en tidlig EM-udtagelse kan skabe nødvendig ro på holdet. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Med næsten halvanden måned til EM-åbningen i Sverige er der fortsat god tid for den danske landstræner, Klavs Bruun Jørgensen, til at overveje, hvilke 16 spillere han vil have med til slutrunden.

Mandag udtog han de 28 spillere til bruttotruppen, men den endelige udtagelse vil blive lavet i god tid inden EM.

- Jeg vil gerne udtage holdet om ikke så forfærdelig længe, så spillerne ikke skal gå og bryde deres hoveder alt for meget med det, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV2 Sport.

Han regner med at udtage holdet allerede inden opvarmningsturneringen Møbelringen Cup i Norge, som spilles 24.-27. november.

- Efter de forløb, vi har været igennem, tror jeg, der skal være så meget ro på bagsmækken som overhovedet muligt frem mod EM, i stedet for at vi skal koncentrere os om alt muligt andet, siger landstræneren.

- Jeg vil gerne give dem en eller anden form for ro ved at sige: "Hvis bare du holder skruen i vandet, så kan du godt regne med, du er med til EM", forklarer Klavs Bruun Jørgensen.

Danmark åbner EM 5. december med en kamp mod Montenegro.

Derudover skal de danske kvinder møde Ungarn og Tjekkiet i gruppespillet.

De tre bedste hold fra gruppen går videre til mellemrunden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx