Af Ritzau - 22/03-17 20:36; Opdateret: 22/03-17 20:52

Skadet Dolberg er ude mod RumænienSkadet Dolberg er ude mod Rumænien

En syg og lyskeskadet Kasper Dolberg bliver sendt retur til Amsterdam og kommer ikke med i søndagens VM-kamp.

storybild

Landstræner Åge Hareide sender Kasper Dolberg hjem til Amsterdam. (Billede: Reuters/United Photos)

Fodboldlandsholdet må klare sig uden angrebstalentet Kasper Dolberg i søndagens vigtige VM-kvalifikationskamp på udebane mod Rumænien.

Ajax-spilleren er fortsat plaget af en lyskeskade, der også tvang ham til at droppe Ajax' ligakamp i den forgangne weekend. Og nu har han i tilgift fået feber, oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

- Kombinationen blev udslagsgivende for A-landsholdets sundhedssektor, der opgiver at få den 19-årige angrebskomet klar til søndagens kvalifikationskamp mod Rumænien, og Dolberg returnerer til Holland torsdag morgen, lyder det.

Landstræner Åge Hareide indkaldte tidligere på dagen FC Nordsjællands topscorer, Marcus Ingvartsen, som gardering til angrebspositionen. Der vil derfor ikke blive sendt bud efter yderligere spillere trods Dolbergs exit.

Det er ikke første gang i Dolbergs korte landsholdskarriere, at han har måttet trække sig med en skade.

Det skete også før testkampen mod Tjekkiet i efteråret, hvor han ellers var udset til at skulle spille fra start. Her var det en øm fod, der gjorde, at han fortsat kun står noteret for en enkelt landskamp.

Ajax-talentet er ikke Hareides eneste hovedpine forud for mødet med rumænerne.

Også formstærke Nicolai Jørgensen har vrøvl med den ene lyske, men der er endnu ikke nogen afklaring på hans muligheder for at blive frisk til søndag.

Situationen åbner til gengæld døren for 21-årige Marcus Ingvartsen, der imponerede med stabile præstationer og 14 mål i grundspillet i Alka Superligaen.

Han skulle egentlig have været med på U21-landsholdet, der torsdag spiller testkamp mod Spanien på udebane, men i stedet satte han onsdag kursen mod A-landsholdets træningslejr i München.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Henriks nære ven fortæller:...
bt.dk
Ny dildo har genial funktion:...
bt.dk
Se den overraskende gestus her:...
bt.dk
Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx