Af Ritzau - 27/05-17 17:01

Nordmand sparker Hobro tilbage i SuperligaenNordmand sparker Hobro tilbage i Superligaen

Hobro rykker direkte op i Superligaen. Vendsyssel og Helsingør skal spille playoffkampe mod superligahold.

storybild

Over en hel sæson viste Hobro sig stærkere end Vendsyssel i 1. division. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Efter en enkelt sæson i landets næstbedste fodboldrække er Hobro IK igen en superligaklub.

Lørdag eftermiddag sikrede klubben sig oprykning med en 1-0-sejr i topbraget mod Vendsyssel FF på DS Arena i Hobro.

Hobro kunne nøjes med uafgjort, men efter 80 dramatiske minutter sørgede den norske angriber Pål Kirkevold for, at størstedelen af de 5607 tilskuere ikke behøvede at bide negle til sidst.

I stedet kunne de koncentrere sig om at juble og råbe "Su-Su-Superliga".

I vinterpausen fyrede Hobro Ove Pedersen som cheftræner, og skiftet til Thomas Thomasberg har foreløbig vist sig at være en succes.

For mens Ove Pedersen ikke havde den store fidus til Pål Kirkevold, som han havde sendt på et lejeophold i Norge i hele 2016, har Thomasberg haft tillid til angriberen.

Med ni scoringer i foråret har Kirkevold takket for tilliden og været afgørende i jagten på en superligabillet.

I angrebet havde han selskab af Quincy Antipas, som i glimt viste prøver på, hvorfor han tidligere har været en profil i Superligaen.

En anden tidligere superligaprofil, Thomas Dalgaard, fik en kort arbejdsdag for Vendsyssel. Ti minutter før pausen måtte angriberen lade sig udskifte med en skade.

På det tidspunkt havde hverken chancer eller godt spil stået i kø. Til gengæld var der delt flere advarsler ud i den intense og nerveprægede kamp.

I begyndelsen af anden halvleg kom både Pål Kirkevold og Vendsyssels Christian Moses til pæne scoringsmuligheder, men ingen af dem fik ordentlig ram på bolden.

Også Hobros Nicholas Gotfredsen fik muligheden for at få en helterolle, men efter et hjørnespark flugtede han bolden over mål fra nært hold efter en times spil.

Den forventede Vendsyssel-satsning nåede aldrig for alvor at indfinde sig, før Pål Kirkevold efter 80 minutter drejede rundt om sig selv og bankede bolden hårdt i mål.

Mens Hobro rykker op i Superligaen, kan Erik Rasmussens Vendsyssel stadigvæk nå det. Holdet skal spille playoffkampe om en superligabillet mod enten AC Horsens eller Esbjerg.

Også FC Helsingør skal spille om en plads i Superligaen. Helsingør vandt hjemme 1-0 over Næstved og bliver nummer tre i 1. division. I kampene om en superligabillet bliver modstanderen enten Viborg eller AGF.

FC Roskilde og Skive IK lå på fjerde- og femtepladsen inden søndagens kampe og havde begge muligheden for at nuppe tredjepladsen.

Det blev dog ikke aktuelt med Helsingørs sejr. Ingen af de to bejlere formåede selv at vinde. Roskilde tabte 0-1 ude mod HB Køge, mens Skive spillede 1-1 ude mod AB.

Inden sidste spillerunde stod det klart, at Næstved og AB rykker ned i 2. division.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk landsholdsspiller i mærkværdigt...
bt.dk
DR har delt X Factor-seernes data med...
bt.dk
Motorvej spærret efter anholdelse
bt.dk
Christina Sederqvist: Dine 10...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx