17/04-14 12:45

Dansk målmandskomet starter stærkt i NHL-playoffDansk målmandskomet starter stærkt i NHL-playoff

Der var stor succes til både Frederik Andersen og Lars Eller i de første playoff-kampe i NHL.

storybild

Danske Frederik Andersen (t.h.) var stærkt spillende i sin første play-off-kamp. (Billede: Polfoto)

Roserne vælter ned over Frederik Andersen, efter at han som den første danske ishockeymålmand nogensinde var i aktion i en NHL-playoff-kamp natten til torsdag.

Det var ventet, men alligevel ganske bemærkelsesværdigt, at Andersen blev foretrukket frem for det mangeårige førstevalg Jonas Hiller, da Anaheim Ducks tog hul på slutspillet med en 4-3-sejr over Dallas Stars hjemme i Californien.

Frans Nielsen sikrer sejr i dansk succesweekend i NHL
Frans Nielsen sikrer sejr i dansk succesweekend i NHL

Den tidligere Herning- og Frederikshavn-målmand reddede 32 af 35 skud og fremhæves for to en-mod-en-redninger på kritiske tidspunkter.

- Han er så rolig, siger Andersens finske holdkammerat Teemu Selänne til Los Angeles Times.

- Selv ikke i de store kampe ændrer hans kropssprog sig. Det er et godt tegn, for presset er ofte din fjende. Hvis du ikke kan klare presset i de store kampe, er det et problem, siger den 43-årige veteran.

Andersen vendte tilbage til Anaheim-buret med sejr
Andersen vendte tilbage til Anaheim-buret med sejr

Andersen selv er godt tilfreds med præstationen i sin første playoff-kamp.

- Jeg havde en god følelse. Jeg havde tidligt et par gode redninger, og det gav mig en god start, siger danskeren, der kun er utilfreds med, at kampen endte med at blive spændende efter en solid 4-0-føring til Ducks midtvejs gennem anden periode.

Spændende var det også i Tampa, hvor Lars Eller og Montreal Canadiens indledte playoff-serien med en stærk 5-4-sejr over hjemmeholdet Tampa Bay Lightning.

Sejren blev sikret med en velspillende Eller i en fremtrædende rolle. Eller har ellers haft en skuffende sæson, men i årets hidtil vigtigste kamp viste det tidligere Rødovre-talent sine kvaliteter.

Først lagde han op til Brian Giontas udligning til 2-2 i anden periode, på et tidspunkt hvor Canadiens var en mand i undertal.

Iskold rekordmålmand: Jeg har ikke spillet over evne
Iskold rekordmålmand: Jeg har ikke spillet over evne

Fem minutter inde i sidste periode bragte danskeren så sit hold foran for første gang i kampen, da han erobrede pucken og elegant afdriblede to modstandere, inden han sendte 3-2-scoringen i mål.

NHL-playoff fortsætter natten til fredag, hvor den sidste dansker har mulighed for at komme i aktion. Peter Regin og Chicago Blackhawks møder på udebane St. Louis Blues.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fransk bager får bøde for at arbejde...
bt.dk
Flere kvinder føler sig krænket af...
bt.dk
23-årige Enna stillede et...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx