05/10-17 04:50; Opdateret: 05/10-17 05:44

Andersen og Toronto åbner NHL-sæsonen med storsejrAndersen og Toronto åbner NHL-sæsonen med storsejr

Frederik Andersen holdt buret rent i de to første perioder i opgør mod Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets.

storybild

Auston Matthews fra Toronto Maple Leafs lykønsker Frederik Andersen (31) efter sejren over Winnipeg Jets. Den danske målvogter blev kåret som en af kampens tre bedste spillere. Scanpix/Jason Halstead

Winnipeg. Med Frederik Andersen i en fremtrædende rolle i målet åbnede Toronto Maple Leafs onsdag aften sæsonen i den nordamerikanske ishockeyliga NHL med en storsejr på 7-2 over Winnipeg Jets og Nikolaj Ehlers.

Frederik Andersen spillede samtlige 60 minutter, mens Ehlers, der netop har sikret sig en ny kæmpekontrakt med Winnipeg Jets, var på isen i knap 18 minutter ifølge NHL's hjemmeside.

Toronto dominerede kampen fra første minut og scorede tre gange i de sidste fem minutter af første periode.

Patrick Marleau, der efter 19 sæsoner hos San Jose Sharks debuterede for Toronto, stod for to af målene. Dermed er han oppe på 510 scoringer i NHL.

Toronto fortsatte opvisningen, og først ved stillingen 6-0 i tredje periode lykkedes det Winnipegs Mark Scheifele at få pucken ind bag Frederik Andersen til den første af Winnipegs to reduceringer.

Frederik Andersen parerede i kampen 35 skud. Heraf 17 i første periode. Og præstationen bliver hyldet af NHL, som udpeger danskeren til en af kampens tre bedste spillere.

Nikolaj Ehlers havde derimod en stille dag på isen med kun to skud på mål.

Han kan så glæde sig over at have scoret kassen de næste mange år.

Winnipeg Jets oplyste onsdag, at den 21-årige dansker har forlænget sin kontrakt med syv år. Kontrakten har en værdi af cirka 265 millioner kroner. Det er den største kontrakt nogensinde til en dansk ishockeyspiller.

I en af onsdagens andre opgør i NHL tabte den forsvarende mester fra Pittsburgh Penguins hjemme til St. Louis Blues.

Den ordinære kamp sluttede 4-4. Efter godt et minuts spil i overtiden scorede Alex Pietrangelo sejrsmålet for St. Louis.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltale: Hashkøbmænd ville plante...
bt.dk
Støjberg var inviteret til at holde...
bt.dk
Susan Himmelblå om ikonisk scene med...
bt.dk
Kæmpe skandale i spansk topklub:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx