Af Josua Ekberg - 25/07-15 15:16

Danskere jagter dobbelt VM-podieplads i speedwayDanskere jagter dobbelt VM-podieplads i speedway

Nicki Pedersen vil være verdensmester, og Niels-Kristian Iversen vil på podiet i VM-serien i speedway. Stabilitet i sæsonens anden halvdel bliver nøglen.

storybild

Nicki Pedersen vil være verdensmester, og Niels-Kristian Iversen vil på podiet i VM-serien i speedway. (Billede: Polfoto)

Der er høj fart i cyklerne i denne sæson hos de danske speedwaykørere. Faktisk så meget fart, at en historisk dansk bedrift er under opsejling.

I hvert fald hvis kørerne indfrier egne målsætninger.

Et kig på VM-stillingen afslører, at Danmark har mulighed for at opnå to podieplaceringer, når sæsonen slutter i oktober.

TV: Racerkører overlever mirakuløst vild ulykke
TV: Racerkører overlever mirakuløst vild ulykke

Det har de danske kørere ikke præsteret siden 1995, hvor det individuelle verdensmesterskab gik fra at blive afviklet på en enkelt aften til at blive afgjort over en hel sæson.

Aktuelt ligger Nicki Pedersen nummer to i VM-stillingen med ni point op til førende Tai Woffinden, mens Niels-Kristian Iversen er nummer fire med seks point op til Greg Hancock på bronzepladsen.

Begge danskere har som mål at avancere en placering.

Speedway: Dansker på hospitalet efter voldsomt styrt
Speedway: Dansker på hospitalet efter voldsomt styrt

- Det er kun guldet, der tæller for mig, siger Nicki Pedersen.

I sidste weekend blev han nummer to i det afbrudte grandprix i Letland, hvor semifinaler og finalen regnede væk. Men danskeren kørte stærkt og halede ind på VM-førende Woffinden.

Lørdag aften kører han igen om VM-point, når sæsonens sjette af 12 grandprixer køres i svenske Målilla.

- Det går i den rigtige retning. Jeg er stabil, og det er nøgleordet.

- Mit grej render godt, så det er en fordel for mig, at vi kører to uger i træk nu. Jeg fik halet lidt ind på Tai Woffinden i Letland, og så må jeg køre de point ind på ham i Sverige, som jeg ikke fik mulighed for i semifinalen og finalen, siger han.

Publikum buhede: Nicki Pedersen vandt i Polen
Publikum buhede: Nicki Pedersen vandt i Polen

Også Niels-Kristian Iversen ser opad i stillingen, når han skal fastslå sit sæsonmål.

- Mit mål er helt klart at få en medalje. Der er stadigvæk lang vej tilbage, og det kan gå den ene eller anden vej.

- Men jeg ser kun opad, og det bekymrer mig ikke, hvad der sker nede bagved. Det er meget tæt i stillingen, så jeg skal holde skruen i vandet og være stabil for at nå mit mål, siger Iversen, der vandt sæsonens fjerde grandprix, der blev kørt i Cardiff.

Aburde uheld koster Danmark VM-guld
Aburde uheld koster Danmark VM-guld

Den tidligere tredobbelte individuelle verdensmester Erik Gundersen mener, at det er realistisk at tro på dobbelt dansk på podiet.

- Nicki er på baggrund af sine præstationer i de forskellige ligaer stærkest lige nu, og han kan sagtens blive verdensmester. Men man skal huske, at Woffinden er en kører, som stepper et skridt, når der er brug for det.

44-årige Greg Hancock tager sin tredje VM-titel
44-årige Greg Hancock tager sin tredje VM-titel

- Niels-Kristian Iversen kan løfte sig og er klar over, der skal ydes en ekstra indsats, hvis han skal indfri sit mål. Han vil nok køre lidt mere aggressivt.

- Jeg tror begge kan lykkes, og vi kan få to danskere på podiet. Det vil være rigtig stort, men også fortjent for dansk speedway, siger Erik Gundersen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx