Af Ritzau - 31/12-16 14:02

Thomas Bjørn: Individualisme skal sikre Ryder Cup-sejrThomas Bjørn: Individualisme skal sikre Ryder Cup-sejr

Ryder Cup er en holdturnering i golf, men det er stadig individualisterne, som skal plejes, mener Thomas Bjørn

storybild

Thomas Bjørn skal føre Europa til sejr i Ryder Cup 2018, og han har allerede en del af planen klar. Arkivfoto. (Billede: Reuters/Henry Browne)

Der findes ikke ret mange sportsgrene, hvor individet er mere i fokus end i golfsport.

Time ud og time ind, dag ud og dag ind handler alt kun om spilleren selv og dennes jagt på trofæer.

Men ved Ryder Cup, hvor Europa og USA krydser klinger i en af verdens mest prestigefyldte turneringer, kræver det en stor holdpræstation at ende på toppen af verden.

Alligevel handler det fortsat om at pleje individualismen, mener Thomas Bjørn, der er blevet udnævnt til kaptajn for Europa i 2018.

- Man skal ikke være bange for at lade individet komme frem. Individuelle sportsfolk reagerer bedst, når det er sådan, at de får lov til at være individuelle og vise, hvor dygtige de er selv, lyder det fra den danske golfspiller.

- Jeg tror, man skal igennem individets performance for at få holdet til at løfte sammen. Jeg er meget overbevist om, at det er den rigtige måde at gøre det på i forhold til de her spillere.

Den enorme individualisme, som golfspillere helt gennemgående er præget af, betyder også, at Thomas Bjørn skal agere klogt i forhold til arbejdet med spillerne omkring Ryder Cup.

For selv om han vil gå gennem individet for at nå målet om sejr, så skal han have det hele til at fungere med hver enkelt spiller på holdet.

- Man skal passe på med sådan nogle individuelle sportsfolk, for man skal ikke fortælle dem, hvad de skal. For så tror jeg, man møder stor modstand, siger han.

I stedet skal man agere med en smule velovervejet manipulation for at få holdet til at falde i hak.

- Man skal være en lille smule smart i den måde, man arbejder med dem på, siger Danmarks mest vindende golfspiller gennem tiden.

- Så man får noget information frem til dem, som er med til at få tingene til at fungere på den rigtige måde, uden at de måske selv er helt klar over, hvad det er, de går rundt og laver.

Ryder Cup afvikles i slutningen af september 2018 i Frankrig, hvor 12 europæiske spillere er oppe mod 12 spillere fra USA.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ståle frygter Europa-nedsmeltning:...
bt.dk
Hæderskronet dansk firma har...
bt.dk
Casper endte med at være afhængig af...
bt.dk
Danske Lisbeth løsladt i Brasilien
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx