12/01-18 09:23

Vejle sælger topscorer til kinesere for at holde balanceVejle sælger topscorer til kinesere for at holde balance

For at undgå en situation med dårlig økonomi i fremtiden har Vejle solgt sin topscorer til en kinesisk klub.

storybild

Vejle. Vejle Boldklub solgte fredag officielt Dominic Vinicius til den kinesiske fodboldklub Beijing Enterprises Group FC.

Vejle-direktør Henrik Tønder fortæller, at salget skal bevare den økonomiske balance i 1. divisionsklubben, der i øjeblikket ligger til at rykke op i Superligaen.

- Vejle Boldklub var for halvandet år siden tæt på at lukke. Da klubben blev reddet, satte vi os to meget vigtige målsætninger.

- Først og fremmest skulle vi have en forretning i balance, så Vejle Boldklub aldrig kom i samme situation igen.

- Herunder var udviklingen samt salg af spillere et vigtigt parameter. Samtidig skulle Vejle Boldklub på sigt genetablere sig i toppen af dansk fodbold, siger Henrik Tønder til klubbens hjemmeside.

Direktøren ser salget som et led i en strategiplan, der blev lagt i sommeren 2016, da Vejle blev reddet fra konkurs, og Andrew Zolotko sammen med Klaus Eskildsen sikrede sig ejerskab over klubben.

For Dominic Vinicius er skiftet til den næstbedste række i Kina en drøm, der går i opfyldelse.

- Først og fremmest vil jeg takke klubben for at lytte til mit ønske om at skifte. Det betyder meget for mig, og det betyder også meget for min familie i Brasilien.

- Jeg har været meget glad for at være i Vejle. Alle i og omkring klubben og særligt tilhængerne har fået mig til at føle mig hjemme og har altid været støttende. Min udvikling skyldes i høj grad disse ting.

- Jeg er meget glad for, at jeg nu får chancen for at komme til Kina, men jeg er blevet Vejle-fan, og det vil jeg være uanset, hvor jeg kommer til at spille henne i verden, fortæller Dominic Vinicius.

23-årige Dominic Vinicius lavede ni ligamål for Vejle i efteråret. Angriberen kom til Vejle i sommeren 2016, og i sidste sæson blev han topscorer i den næstbedste række med 15 mål.

Dominic Vinicius har i alt lavet 24 mål i 46 kampe for klubben.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ups! Chelsea-træners telefon ringer...
bt.dk
Dansk dagligvarekæde sælger nu...
bt.dk
Få måneder efter sit store tab:...
bt.dk
Kendt TV-vært: Ulven er ikke farlig!
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx