Af Daniel Martinsen - 28/04-15 07:45

DBU forbyder FC Barcelonas danske talentakademiDBU forbyder FC Barcelonas danske talentakademi

Dansk Boldspil-Union har valgt at give Barcelonas stort anlagte talentsatsning i Ballerup det røde stempel.

storybild

(Billede: Emilio Morenatti)

Da FC Barcelona i slutningen af marts på et stort pressemøde i Ballerup annoncerede planerne for oprettelsen af et talentakademi med base i Ballerup, var begejstringen stor fra stort set alle sider.

Måske lige med undtagelse af Dansk Boldspil-Union (DBU), som endnu ikke havde godkendt projektet.

Og DBU har nu givet Barcelona og partnerne i Ballerup en lang næse. Fodboldforbundet har nemlig valgt at afvise spaniernes anmodning om at etablere akademiet.

Barcelona og Bayern brager sammen i Champions League
Barcelona og Bayern brager sammen i Champions League

- Vi kan ikke stå inde for, at børn ned til seksårsalderen skal til auditions for at blive optaget og skal indgå i et udpræget elitært træningsmiljø, fortæller Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for DBU's breddeudvalg, til Ekstra Bladet.

- Børn udvikler sig enormt i den alder, og derfor kan et barn med gode boldegenskaber som seksårig være overhalet som syvårig, og hvad skal der så ske med ham, når han bliver vejet og fundet for let, spørger Bent Clausen retorisk.

Ifølge DBU strider Barcelonas planer for arbejdet på akademiet med unionens retningslinjer kaldet "Holdninger & Handlinger", og det er med baggrund i disse, at DBU har valgt at sige nej tak til storklubbens akademi i sin nuværende form.

Spitzenklasse: Bøllebank på bayersk
Spitzenklasse: Bøllebank på bayersk

Ligeledes frygter DBU, at Barcelona blot vil være den første i rækken af storklubber, som vil skubbe den danske talentudvikling ud i kulden.

- Hvis vi tillader et akademi fra FC Barcelona i dag, er det måske andre storklubber i morgen.

- På sigt, om 10-15 år, kan talentudviklingen i Danmark så varetages af internationale storklubber uden danske interesser og på bekostning af de danske talentudviklingsklubber, siger Bent Clausen.

Den første casting til træningsakademiet skulle efter planen være afviklet 9. og 10. maj, men den bliver Barcelona nu nødt til at aflyse.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx