Af Ritzau - 13/05-16 12:45

Putins talsmand afviser dopinganklagerPutins talsmand afviser dopinganklager

Rusland har ikke fejet noget ind under OL-gulvtæppet, lyder det fra regeringstalsmand efter dopinganklager.

storybild

Muligvis havde ikke alle russiske OL-deltagere rent mel i posen under vinterlegene i Sotji for to år siden. (genrefoto) (Billede: Scanpix/Tobias Röstlund)

Ruslands regering afviser alle beskyldninger om, at flere af landets sportsudøvere var systematisk dopet under vinter-OL i Sotji i 2014.

Torsdag bragte avisen New York Times en historie om vinterlegene for to år siden, hvor den daværende direktør for Ruslands antidoping-laboratorium, Grigory Rodchenkov, i detaljer beskrev det store OL-bedrag.

En sådan anklage bliver mødt med vrede fra Kreml.

- Påstandene er ikke underbygget af troværdig data eller bakket op af nogen form for dokumenter. Det ligner ren og skær udtalelser fra en vendekåbe, siger Dmitry Peskov, der er talsmand for Ruslands regering.

Op mod 15 russiske medaljevindere fra Sotji mistænkes for at have været dopet under legene. Flere andre skulle have benyttet sig af en dopingcocktail, som Grigory Rodchenkov selv var med til at udvikle.

I månederne før OL-blev de russiske atleter bedt om at aflevere urinprøver. De blev ifølge Rodchenkov brugt under legene, så friske og formentlig dopingpositive urinprøver ikke blev testet. Prøverne skulle angiveligt været byttet rundt om natten via et hul i væggen.

Ruslands sportsminister, Vitaly Mutko, har allerede afvist Rodchenkovs historie, og Kreml bakker op om sportsministeren.

- Jeg vil opfordre alle til at gå ud fra interviewet med Mutko. Vi støtter alle hans synspunkter, siger regeringstalsmanden Dmitry Peskov.

Flere russiske OL-medaljevindere har allerede afvist, at de var dopet under legene. Det gælder blandt andre langrendsløberen Aleksandr Legkov og bobslædekøreren Aleksandr Zubkov.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx