Af Ritzau - 05/05-16 10:57

IFK Göteborg bliver taberdømt i afbrudt danskermødeIFK Göteborg bliver taberdømt i afbrudt danskermøde

Danskerklubben IFK Göteborg er blevet taberdømt efter den afbrudte "kanonslagskamp" mod Malmö i april.

storybild

IFK Göteborg-spillerne kigger ud, efter at kampen mod Malmö er blevet afbrudt, da et kanonslag var tæt på at ramme Malmös Tobias Sana, der varmede op på sidelinjen. (Billede: Scanpix/9200 Adam Ihse/tt)

IFK Göteborg er blevet taberdømt med 0-3 i skandalekampen mod Malmö FF i den bedste svenske fodboldrække, som måtte afbrydes efter 77 minutters spil 27. april.

Det meddeler det svenske fodboldforbund på sin hjemmeside torsdag.

Et kanonslag kastet fra Göteborg-tilskuere var tæt på at ramme Malmö-spilleren Tobias Sana og en dommer, hvilket betød, at kampen blev afbrudt ved stillingen 0-0.

Sana reagerede ved at tage et hjørneflag og kaste mod tilskuerne.

Kampen blev ikke genoptaget, og fodboldforbundet har besluttet, at kampen hverken skal genoptages eller spilles om. Malmö får tildelt sejren på 3-0.

For det taberdømte hjemmehold var danskerne Jakob Ankersen, Mads Albæk og Søren Rieks i aktion, mens Anders Christiansen var på banen for Malmö, der trænes af Allan Kuhn.

Med skrivebordssejren kommer Allan Kuhns tropper op på 15 point for syv kampe, og det giver klubben en delt førsteplads med de forsvarende mestre, Norrköping.

IFK Göteborg indtager syvendepladsen i Allsvenskan med 11 point.

Frank Andersson, formand for IFK Göteborg, siger til det svenske nyhedsbureau TT, at han endnu ikke ved, om klubben vil anke afgørelsen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overvældende interesse for at se...
bt.dk
Bokser om Kesslers trone: Ny...
bt.dk
Kvalt af høj husleje: Efter 40 år i...
bt.dk
Sejlere giver prins Henrik ekstra 27...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx