Af - 12/02-14 08:00

Her er Wilbeks største og værste øjeblikkeHer er Wilbeks største og værste øjeblikke

Ulrik Wilbek har været til sin sidste slutrunde som landstræner. Sammen med metroxpress kigger han tilbage på højde- og lavpunkter i karrieren.

storybild

Ulrik Wilbek har vundet 14 medaljer med de to håndboldlanshold. 6 af dem er af guld. (Billede: Polfoto/Claus Bonnerup)

WILBEK FORTÆLLER OM DE STØRSTE OG VÆRSTE ØJEBLIKKE SOM LANDSTRÆNER - SCROLL NED OG LÆS

Han har fået gået sig nogle ture rundt om søerne hjemme i Viborg, efter Danmark tabte EM-finalen i Herning i slutningen af januar.

Nøddesbo gav øl på Wilbeks regning
Nøddesbo gav øl på Wilbeks regning

Men gåturene om søerne har ikke været så intense efter EM-finalen og sidste års VM-finale, som efter den største skuffelse. Kvartfinalenederlaget ved OL i 2012 for 'det er lige før, at det er et traume'.

Men nu, for første gang siden EM sluttede med sølv, taler han ud om landstrænerkarrieren, der gik, og det kan du læse om her i metroxpress i dag og de kommende dage.

- De sidste to gange må vi erkende, at vores modstandere i finalen har været bedre end os. Specielt Frankrig, synes jeg, var skræmmende, siger Ulrik Wilbek, der helliger sig jobbet som sportschef i DHF 100 procent, når Gudmundur Gudmundsson bliver landstræner til sommer.

Pytlick og Wilbek har haft positivt møde om fremtiden
Pytlick og Wilbek har haft positivt møde om fremtiden

- Det er altså Danmark, og der er store konkurrenter ude i verden. Jeg tror heller ikke, at man skal forvente, at Danmark bare vinder guldmedaljer fremover.

Højdepunkterne med herrerne

EM-guld i '08
- Det var den første guldmedalje, Danmark nogensinde havde vundet for herre. Og det var den første finale, som Danmark kvalificerede sig til siden 1967.

EM-guldet i '12
- Vi startede skidt i Serbien og var blevet stemt hjem af pressen, og så endte vi med at rejse os, vise en rigtig god moral og vinde guld over Serbien i finalen.

VM-spillet i '11
- Efter et generationsskifte kom vi hurtigt tilbage og begyndte at spille på en anden måde. Mere seværdigt håndbold, hvor vi prøvede at score mange mål og satse på kontrafasen – og vandt sølv.

Wilbek-æraen er  slut - sådan har han det
Wilbek-æraen er slut - sådan har han det

Højdepunkterne med kvindehøjdepunkterne

OL-guldet i '96
- En helt fantastisk oplevelse, fordi vi på det tidspunkt slog det hold, der havde vundet OL-guld to gange i træk. Der havde vi faktisk været så frække, at vi i et halvt år udelukkende havde trænet på, hvordan man skulle spille mod Korea.

Verdensherredømmet i '97
- Det eneste verdensmesterskab, som Danmark nogensinde har vundet. På det tidspunkt vandt vi med 13 mål i finalen og var eneherskende. På det tidspunkt havde vi både EM-, OL- og VM-guldet.

VM-gennembruddet
- Det var første gang, vi var med til et VM, og allerede første gang vandt vi sølv i Norge. Jeg husker slutrunden for pressen, der pludselig kom. Over 100 mennesker. Vi var så flinke at sende Rikke Solberg i Eleva2ren, som vi selvfølgelig ikke skulle have gjort midt under turneringen.

Wilbek om finale-klø: De kørte os rundt
Wilbek om finale-klø: De kørte os rundt

Lavpunkterne (Wilbek mener alle var på herresiden)

OL-kvartfinalen i '12
- Vejen til en finale var meget åben, fordi lodtrækningen flaskede sig, og vi skulle møde Sverige og Ungarn i kvart- og semifinalerne. Vi vandt de tre første kampe, men pludselig fik vi en ordentlig én af Kroatien- og den kom vi aldrig ovenpå.

VM-finalen i '11
- Man taber jo ikke med 16 mål i en finale – specielt ikke, når man har vundet alle de andre kampe og spillet godt.

Bronze-tab i '09
- Det lavpunkt er tredje er langt fra de andre. Men det var måske, da vi tabte bronzekampen til Polen i Kroatien.

LÆS OGSÅ: Mikkel Hansen tilbyder Wilbek fransk assistance

LÆS OGSÅ: Wilbek: Kan Karabatic blive træt?

LÆS OGSÅ: Kroatisk træner: Wilbek vil skjule sine svagheder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se videoen: Fagboss i voldsomt...
bt.dk
Skole forbød eleverne at fejre blå...
bt.dk
Taxa-firma leder efter kunde: Kender...
bt.dk
Her er sidste deltager i 'Toppen af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx