Af - 03/03-16 16:31

Ståle efter Guld-Glens exit: Der er stille i FCM nuStåle efter Guld-Glens exit: Der er stille i FCM nu

- Ingen af holdene vil satse hovedløst, siger FCK-træner Ståle Solbakken inden aftenens topopgør mod FC Midtjylland.

Bildstrecke im Grossformat »
Se hvorfor FCM-FCK er blevet så højspændt et drama i Superligaen i de seneste sæsoner i galleriet FC Midtjylland blev i 1999 skabt i en fusion mellem Herning Fremad og Ikast FS. Herning-klubben har siden tabt fire pokalfinaler og vundet DM en enkelt gang sidste år samt to sølvmedaljer og fire bronzemedaljer. De har været i Europa Legaue-gruppespillet en gang. Her ses klubikonet Farlige Frank Kristensen under byggeriet af hjemmebanen MCH Arena i 2002. I samme periode har FC København vundet mesterskabet ni gange, garneret med fire pokaltitler. Sølv og bronze samler de vist ikke på hos det såkaldte Byens Hold. FCK har været i Champions League tre gange og i Europa League-gruppespillet fem gange. Her er klubikonet Jesper Grønkjær i duel med FC Barcelonas Dani Alves i CL-kampen i Parken i 2010. For at svare igen på FCK-boss Flemming Østergaards bonderøve-drillerier, som havde floreret i pressen, bød FC Midtjylland i 2003-sæsonen københavnerne velkommen til heden med et gigantisk traktortræf. her kommer Don Ø trillende ind til Ikast Stadion med (bonderøvs-)stil - til tonerne af Tørfisk. FCK-træner Ståle Solbakken og eks-FCM-træner Glen Riddersholm førte i de seneste to sæsoner en sand verbal krig i medierne med masser af stikpiller og drillerier. Sidste forår nappede FCM sit første mesterskab foran FCK blandt andet takket være en 2-0-magtdemonstration i Herning. Pione Sisto afgjorde kampen til stor glæde for anfører Erik Sviatchenko. Året forinden vandt FCM 5-1 i Parken. Det er to år siden. Men den gør stadig nas i København. Sviatchenko og Sisto danser sejrsdans efter kampen, der markerede et skift i magtbalancen mellem de to klubber. FCK har dog fortsat det historiske overtag: Indbyrdes opgør i Superligaen mellem FC Midtjylland og FC København: - 46 kampe - 22 FCK-sejre - 13 FCM-sejre - 11 uafgjorte - 79 FCK-mål - 53 FCM-mål - De tre seneste kampe er endt med en sejr til hver af holdene og en uafgjort. Formstærke FCK var i december sidste år klar til revanche mod nedslidte FCM i efterårssæsonens sidste kamp. Men en storm forhindrede kampen på MCH Arena i at blive spillet. Det affødte mudderkastning mellem de to klubbers ledelser.

Der er meget på spil, når FC Midtjylland og FC København i aften mødes i topkampen i Herning.

FC København-træner Ståle Solbakken virker rolig inden aftenens helt store superligagyser, hvor hans FCK-mandskab møder FC Midtjylland.

Selvom der er meget på spil for de to hold, som sammen med AaB kæmper en indædt mesterskabskamp, så er optakten til braget i Herning foregået i al fordragelighed.

Det er noget af en kontrast til de seneste sæsoners opgør mellem de to tophold. Her har FCK-træneren ofte været i verbal clinch med daværende FCM-træner Glen Riddersholm.

Ståle og Glen i knap så hed omfavnelse

Anførerne før krigen på heden: FCM-FCK kan afgøre guldet
Anførerne før krigen på heden: FCM-FCK kan afgøre guldet

Men nu er Riddersholm fortid hos midtjyderne. I sommer stoppede han efter guldet kom i hus efter fire år i spidsen for klubben. I dag er han træner i AGF.

- Der er stille i FCM nu, siger en grinende Solbakken på spørgsmålet om det har haft nogen betydning i forhold til hans tilgang til kampen, at Glen Riddersholm nu er erstattet med Jes Thorup.

Men selvom der er skruet ned for drillerierne, mærker FCK-træneren, at det efterhånden er blandt sæsonens mest højspændte opgør, når københavnerne og midtjyderne tørner sammen.

Ståle om AGF-drillerier: - Det taber de ikke mange penge på
Ståle om AGF-drillerier: - Det taber de ikke mange penge på

- Ja, man kan godt mærke, at FCM-kampene er nogle af de største for tiden i Superligaen. Jeg kan mærke det på spillerne. De glæder sig, siger nordmanden.

Han forudser, at kampen i aften på MCH Arena bliver præget af dens vigtighed. Med en sejr kan FC København nemlig komme ni point foran de forsvarende danske mestre.

- Ingen af holdene vil satse hovedløst. Men det skal nok blive en god fodboldkamp. Vi skal prøve at udnytte, at vi har fået en dags hvile mere, som kan kompensere for, at de har flere minutter i benene i sæsonen, siger Ståle Solbakken.

FCK kan spille FCM halvvejs ud af guldkamp
FCK kan spille FCM halvvejs ud af guldkamp

Kampens spilles kl. 20. Læs alt om den her på mx.dk.

LÆS OGSÅ: Jess Thorup: FCK er storfavorit til DM-guldet

LÆS OGSÅ: Delaney ser mod udlandet: FCK's penge lokker mig ikke

LÆS OGSÅ: Disse navne giver gratis VIP-adgang til AGF-FCK på søndag

LÆS OGSÅ: AaB-slider: Interne topkampe kan blive afgørende

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx