Af Ritzau - 07/11-16 23:41

Flyvende tyrehoved koster kassen for østtysk storklubFlyvende tyrehoved koster kassen for østtysk storklub

Dynamo Dresdens fans bryder sig ikke om RB Leipzig, hvilket i august blev markeret med et afskåret tyrehoved.

storybild

Foruden det medbragte tyrehoved gjorde Dresden-tilhængerne sig bemærket med bannere med stødende tekst henvendt til gæsterne fra Leipzig. (Billede: Scanpix/Thomas Eisenhuth)

Den traditionsrige fodboldklub Dynamo Dresden må hoste op med næsten en halv million kroner i straf for et bizart stunt, som nogle af klubbens tilhængere stod for tidligere på sæsonen.

I pokalkampen mod RB Leipzig i august på Dresdens hjemmebane blev der smidt et afskåret tyrehoved ind på banen fra et tribuneafsnit med Dynamofans.

Aktionen skulle vise tilhængernes afsky for den forhadte rival RB Leipzig, som er finansieret af energidrikproducenten Red Bull.

Foruden det medbragte tyrehoved gjorde nogle af Dresden-tilhængerne sig også bemærket ved at fremvise bannere med stødende tekst rettet mod gæsterne fra Leipzig.

Det Tyske Fodboldforbund (DFB) har mandag gennemført en høring i sagen, og den blev afsluttet med en hård straf til Dynamo Dresden, der som hjemmehold havde ansvaret for kampens afvikling.

Ud over en bøde på 60.000 euro (446.000 kroner) skal klubben også afvikle en kamp i 2. Bundesliga med tomme tilskuerafsnit og i alt 9000 tomme sæder.

- En række episoder, der fandt sted under kampen, taler ikke til Dynamo Dresdens fordel, derfor har vi truffet den afgørelse, siger formanden for DFB's disciplinærkomité, Hans E. Lorenz.

Dynamo Dresden var før Murens fald en fodboldstormagt, der vandt den østtyske Bundesliga otte gange.

I det forenede Tyskland frister klubben en noget mere anonym tilværelse og er i dag placeret midt i 2. Bundesliga.

/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx