Af Ritzau - 19/08-16 20:24

Uefa reducerer 2000 pladser i Brøndby efter fyrværkeriUefa reducerer 2000 pladser i Brøndby efter fyrværkeri

Til udekampen mod Hertha Berlin affyrede Brøndby-tilhængere fyrværkeri. Det straffes nu af Uefa.

storybild

Lebogang Phiri fra Brøndby mener, at han blev udsat for racisme under kampen mod Panathinaikos. Til returopgøret reduceres Brøndby Stadion med 2000 pladser. (Billede: Scanpix/Str)

Når Brøndby torsdag 25. august skal forsøge at vende et 0-3-nederlag mod Panathinaikos til sejr i kvalifikationsspillet i Europa League, bliver det med et indhug på tribunerne.

Det europæiske fodboldforbund, Uefa, har nemlig besluttet, at Brøndby skal reducere antallet af pladser på Brøndby Stadion med 2000 til hjemmekampen mod det græske hold.

Det sker, fordi Brøndby-tilhængere affyrede fyrværkeri fra udebaneafsnittet, da Brøndby 28. juli var på besøg hos Hertha Berlin, da de to klubber tørnede sammen tidligere i kvalifikationsspillet.

- Vi accepterer Uefas afgørelse og vil, så snart det er muligt, komme med en yderligere udmelding omkring dommen og de praktiske forhold i forbindelse med kampen mod Panathinaikos, siger administrerende direktør Jesper Jørgensen i en pressemeddelelse.

Desuden er Brøndby blevet idømt et bøde på 30.000 euro, svarende til knap 225.000 kroner.

Brøndby fik torsdag to røde kort og tabte 0-3. Efterfølgende er racismeanklager blevet kastet i luften, idet Brøndbys Lebogang Phiri siger, at Marcus Berg kaldte ham "abe" under kampen.

Sagen er blevet indberettet til Uefa.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx